Startlaphoz Csatlakozz!

A „piszkos” munkát az angolok nem szívesen vállalják?

Felháborodtak a brit munkanélküliek a magyar bérmunkások miatt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 16. vasárnap, 13:20

A Northhampton-i szendvicsgyárába magyar munkásokat hívó brit Greencore cég lépését nem érti a városban élő nyolcezer munkanélküli. Sokan azt állítják, a magyar vendégmunkásoknak ígért bérnél kevesebbért is boldogan vállalták volna a munkát – írja a The Guardian nevű brit napilap nyomán a 168 óra.
   
   A brit cég azt állítja, nem talált elég munkaerőt, míg a lap által megkérdezett munkanélküliek azt állítják, ők nem is tudtak az álláslehetőségről, pedig jelentkeztek volna a szendvicsgyárba.
 
   A The Guardian szerint a Greencore 1100 alkalmazottal dolgozik, s a nemrég tett bejelentésük, hogy 300 új dolgozót vesznek fel, csak a cég 2016-ig teljesítendő tervei között szerepel.
 
   A Guardian meginterjúvolt a cég alkalmazottai közül is néhányat. Többen igen kemény munkafeltételekről, feladatról számoltak be, és volt olyan nyilatkozó, aki szerint épp emiatt a helyiek nem szívesen vállalják ezt a munkát. Az egyik megkérdezett, egy magyar munkavállaló a lap szerint korábban kijelentette: a „piszkos” munkát az angolok nem szívesen vállalják.
 
  Mindenesetre a helyi politikusok is lecsaptak a témára, hiszen különösen érzékeny téma ez az Egyesült Királyságban, ahol hatmilió külföldön született munkavállalót tartanak számon, közülük sokan Lengyelországból, Lettországból, Albániából érkeztek a szigetországba.
 
Forrás: 168 óra

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Felháborodtak a brit munkanélküliek a magyar bérmunkások miatt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector