Startlaphoz Csatlakozz!

Milliók élnek a szegénységi küszöb alatt

Tüntetési hullám indult

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 16. vasárnap, 17:00

 Újabb, sorozatos, országos kiterjedtségű tömegdemonstrációkkal kell szembenéznie az Orbán-kormánynak a NAV-ot is érintő kitiltási botrány, a jövő évi megszorítások, illetve lassan már az általános elégedetlenség miatt is – írja a Népszava.
 
   Forgalomlassító demonstrációt tartott Budapesten a Magyar Szolidaritás Mozgalom, tiltakozva „az Orbán-kormány cinikus, korrupt, és módszereit tekintve nem demokratikus kormányzása” ellen. A szervezők szerint a miniszterelnök politikája miatt a társadalom egyre inkább kettészakad, milliók élnek a szegénységi küszöb alatt, a 2015-ös költségvetés tervezete ennek ellenére jelentős mértékben lefaragja a szociális kiadásokat. A tüntetők mintegy negyven gépkocsija a Hősök teréről indulva, tizenegy kerületet érintve lényegében bejárta a főváros legforgalmasabb útjait.
 
   Tegnap a korábban többször demonstráló devizahitelesek is akcióba léptek. A Nem Adom A Házamat Mozgalom kéttucatnyi tagja rendőrségi bejelentés nélkül blokád alá vonta a Képviselői Irodaház bejáratát, miután nem engedték be őket a Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő által szervezett kerekasztal-beszélgetésre. Az aktivistákat korábbi hasonló magatartásuk miatt kitiltották az épületből. A demonstrálók ülősztrájkba kezdtek, megafonon „Gyilkosok!”-at skandáltak, transzparenseiken a „Ne fizess!”, „Minden végrehajtás betiltása” feliratok szerepeltek. A tüntetőket végül rendőrök távolították el a helyszínről.
 
   Akár húsz városban is lehet tüntetés jövő hétfőn, amelyet a korábbi internetadó-ellenes demonstrációk szervezői a „Közfelháborodás Napjának” neveztek el. Aznap szavaz ugyanis a parlament az adótörvényekről, amelyeknek korábban része volt a netadó bevezetésére vonatkozó kormányzati javaslat is. Ráadásul hétfőn jár le az az egyhetes haladék is, amelyet a múlt vasárnapi, tízezer fős fővárosi demonstráció résztvevői adtak az Egyesült Államokból korrupciós gyanúval kitiltott Vida Ildikó NAV-elnöknek és elnökhelyetteseinek a lemondásra. Hétfőre egyébként két demonstrációt is bejelentettek Budapesten. A netadó-ellenes tüntetéseket szervező Gulyás Balázs Facebook-csoportja, a „Százezren az Internetadó ellen” délután hat órától a József nádor térre hirdetett rendezvényt, amelyre eddig 34 ezren jelezték részvételüket. A „Nem némulunk el”-csoport pedig ugyanakkor a Kossuth térre hirdetett tüntetést, eddig 15 ezer résztvevővel. A demonstrálók az állami korrupció, a túladóztatás, a jelenlegi külpolitika és a már visszavont netadó ötlete miatt vonulnak utcára. Tüntetést szerveznek többek között Békéscsabán, Dunaújvárosban, Egerben, Győrben, Keszthelyen, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Veszprémben is.
 
   Tüntetést tart a magyar közoktatás napján, november 22-én a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). Az érdekképviselet felhívása szerint ha az Országgyűlés a jelenlegi formájában fogadja el a jövő évi költségvetési javaslatot, benne a köznevelést hátrányosan érintő változtatásokat, akkor „visszafordíthatatlanul tönkreteszi gyermekeink és az ország jövőjét”. „Ez az utolsó pillanat, ha most ezt nem akadályozzuk meg, nem lesz több esélyünk!” - hangsúlyozta a PSZ. A tüntetés jövő szombaton délután két órakor kezdődik a budapesti Széchenyi téren, majd a résztvevők a Parlament előtt átvonulnak az Emberi Erőforrások Minisztériumához, ahol gyűlést tartanak.

Forrás: Népszava

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tüntetési hullám indult.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector