Startlaphoz Csatlakozz!

Megosztottak a kereskedelmi dolgozók a kérdésben

Parlament elé kerül a vasárnapi zárva tartás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 18. kedd, 16:16

 A parlament gazdasági bizottsága keddi ülésén 8 igen, 1 nem és 3 tartózkodás mellett támogatta, hogy az Országgyűlés vegye tárgysorozatba az üzletek vasárnapi nyitva tartását korlátozó, a KDNP-s képviselők által megfogalmazott törvényjavaslatot.

    Az előterjesztők nevében Aradszki András (KDNP) elmondta: az üzletek vasárnapi nyitva tartásának korlátozását, azt, hogy csak a családi vállalkozásokban működtetett, 400 négyzetméter alatti, és a tulajdonos, mint eladó által nyitva tartott kisboltok lehetnének nyitva vasárnap és ünnepnapokon, a kereskedelemben dolgozó munkavállalók jelentős része támogatja, a szakszervezetekkel is egyeztettek a kérdésről. Megjegyezte, hogy Ausztriában, Franciaországban és Németországban is zárva tartanak az üzletek vasárnap. 

    A KDNP-és honatya elmondta: az az álláspont alakult ki, hogy az üzletek vasárnapi nyitva tartásának korlátozása nem okoz áthidalhatatlan gazdasági nehézségeket. 

    Rogán Antal, a bizottság elnöke (Fidesz) elmondta: a Fidesz frakciója még nem tekintette át érdemben a javaslatot, a nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportja két héten belül alakítja ki a véleményét.

    Volner János (Jobbik) szerint megosztottak a társadalom, illetve a kereskedelmi dolgozók csoportjai is a kérdésben, mert az igaz, hogy a kereskedelemben foglalkoztatottak így több időt lehetnének együtt a családjukkal, de elesnének a vasárnapi pótlékoktól, így kisebb lenne a jövedelmük. Előfordulhat, hogy a vasárnapi zárva tartás létszámleépítést eredményez - tette hozzá.

    Varju László (független) viszont úgy érvelt: az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról azért kezdeményeztek vitát, hogy eltereljék a figyelmet más fontos kérdésről.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Parlament elé kerül a vasárnapi zárva tartás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector