Startlaphoz Csatlakozz!

Egyeztetés az ellenérdekű felek között

Miért jelentős a szociális párbeszéd a XXI. században?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 18. kedd, 18:57

 Erre a kérdésre is választ kaphattak azok, akik részt vettek a Vállalkozók Országos Szakszervezete, a LIGA Szakszervezet és a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös rendezvényén kedden Békéscsabán – írja a hir6.hu.
 
   Közel másfél évvel ezelőtt kereste meg a LIGA Szakszervezet a VOSZ elnökségét azzal a kéréssel, hogy beszéljenek az új típusú vállalkozásoknál dolgozó munkavállalók helyzetéről.- Ha a modern Európához akarunk tartozni, akkor nyitott szemmel kell figyelni és meghallgatni a munkavállalókat – mondta köszöntőjében Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke.
 
   A fórumon olyan szervezetek, vállalkozások, cégek képviselői vettek részt, akik nagyszámú munkavállalót foglalkoztatnak, így érintettek a témában. A tanácskozás első perceiben Szabó Zsura Brigitta beszélt a LIGA Szakszervezetről és magáról a főtémáról: A szociális párbeszéd jelentősége a XXI. században.
 
   - A LIGA Szakszervezetek 1989-ben alakult, 112 ezer magyar munkavállalót tömörít és 102 tagszervezete van. A szociális párbeszéd nagyon fontos a vállalkozásoknál, ennek során a munkavállalót és a munkáltatót (menedzsmentet) egy asztalhoz ültetjük, és ott a munkát érintő kérdésekről értekeznek – mondta Sz. Zsura Brigitta.
 
  Hozzátette: a szociális párbeszéd tulajdonképpen egyeztetés az ellenérdekű felek között, amikor a vitás kérdéseket tisztázzák, és ami pozitív kicsengést, végeredményt hoz mindkét félnek. A szociális párbeszéd folyamatának lényege a kommunikáció.
 
  A fórumon szó esett a kamarai szolgáltatásokról, a Széchenyi kártyáról, tájékoztatást adtak a bankok, majd a nap egy kötetlen beszélgetéssel, vitafórummal zárult, ahol megismerték a résztvevők egymást, egymás vállalkozását és szükség esetén segítséget adtak a másiknak.
 
Forrás: hir6.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Miért jelentős a szociális párbeszéd a XXI. században?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector