Startlaphoz Csatlakozz!

A tagok visszakényszerülnek a társadalombiztosítási rendszerbe

Elviszi az állam a nyugdíjmegtakarítás maradékát is

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 24. hétfő, 12:20

Az utolsó, még talpon maradt négy magánnyugdíjpénztár is lehúzhatja a rolót, ha a parlament elfogadja a kormány javaslatát – írja a Vasárnapi Hírek.

  A Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztése szerint „a Pénztár jogutód nélkül végelszámolással megszűnik, ha a tagdíjfizető tagok száma a megelőző hat hónap átlagában legalább kettő hónapon keresztül a taglétszám hetven százaléka alá csökken”. Márpedig a tendencia ez. Az MNB felmérése szerint a magánnyugdíjpénztárak tagjai nem nagyon fizetnek havi tagdíjat az erre fordított pénztári erőfeszítések ellenére. Ez pedig az utolsó működő pénztárak – a Budapest, a Horizont, az MKB és a Szövetség – végét jelenti. A tagok ezután automatikusan visszakényszerülnek a társadalombiztosítási rendszerbe, vagyonuk az államkasszába vándorol. Éppen akkor, amikor Orbán Viktor ígérete és négy év hitegetés után bejelentették: mégsem fogják egyéni számlán vezetni a nyugdíjmegtakarításokat.
 
   Jelenleg Magyarországon a négy magánnyugdíjpénztár 200 milliárd forintnyi vagyont kezel. Ez a vagyon 2010-ben, a magánnyugdíjak államosítása (lenyúlása) idején 3000 milliárd forint körül volt.
 
  A kormány ezt részben folyó kiadásokra, részben pedig az államadósság elleni harcra költötte. Az akkori kormányzati kommunikáció szerint az állam „megvédte” a jövendő nyugdíjasok pénzét azzal, hogy a magánnyugdíjpénztáraktól elvette a bevételeiket.
 
  Ezek a pénztárak eközben 20-35 százalékos hozamot termeltek. A kormány 2010-ben azzal zsarolta a pénztártagokat, hogy aki marad a vegyes rendszerben, az nem kap állami nyugdíjat. A 3 milliós tagságból akkor alig 100 ezren maradtak, az ő számuk csökkent mára 62 ezerre.
 
  Az Együtt botrányosnak nevezte a kormány tervezetét, és tüntetést szervez a jövő hétre, megalakultak az első tiltakozó Facebook-csoportok is.

Forrás: Vasárnapi Hírek

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elviszi az állam a nyugdíjmegtakarítás maradékát is.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector