Startlaphoz Csatlakozz!

Átláthatóbb, költséghatékonyabb működés

Két BKV-s szakszervezet örülne az új városgazdálkodási modellnek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 24. hétfő, 17:20

 
Miközben civilek a BKK-vezérigazgató menesztése ellen gyűjtenek aláírásokat, két BKV-s szakszervezet örülne az új városgazdálkodási modellnek, amely elvenné a BKK-tól a BKV feletti tulajdonosi, irányítási és utasítási jogokat – írja a vs.hu.

  A Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) két legnagyobb taglétszámmal rendelkező szakszervezete, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) és a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) közös nyilatkozatban támogatja a Fővárosi Közgyűlés elé kerülő előterjesztést, amely a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) feladatainak és hatásköreinek átszervezéséről is szól. A két érdekképviselet szerint a ”meghatározott tevékenységmódosítás, feladat-, és hatáskör átsorolás a fővárosi közösségi közlekedés szervezését egyszerűsítené, gyorsítaná a döntési mechanizmust, egyértelművé tenné a felelősségi szinteket és átláthatóbbá, költséghatékonyabbá tenné a működést”. Azt is hozzáteszik, hogy a fővárosi közlekedési cég ezután egyenlő esélyekkel versenyezhetne a vetélytársakkal.

   Mint az a VS.hu is megírta, civil szervezetek (a Levegő Munkacsoport, a Magyar Kerékpárosklub vezetője és a Critical Mass Budapest szervezői) pedig éppen az átalakítás ellen és Vitézy maradása mellett kampányolnak. A szervezetek szerint ”épp most kezd kényelmesebbé, szerethetővé válni a budapesti közlekedés”, és Vitézy Dávid rendelkezik ma Magyarországon a legnagyobb tapasztalattal a modern, integrált, európai közlekedésszervezésben.
 
   A Tarlós István főpolgármester és Kocsis Máté józsefvárosi polgármester és közgyűlési tag benyújtotta javaslat lényegében arról szól, hogy bár a közlekedésszervezés elvileg továbbra is a BKK feladata maradna, a BKV feletti tulajdonosi, irányítási és utasítási joga megszűnne. A BKK és a BKK Közút a Budapesti Városigazgatóság Holding alá tagozódna be, akárcsak a BKV.
 
Forrás: vs.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Két BKV-s szakszervezet örülne az új városgazdálkodási modellnek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector