Startlaphoz Csatlakozz!

Munka törvénykönyve

Készenléti jellegű munkakör

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 25. kedd, 13:26

 A munkakör készenléti jellegének megállapítására a munkáltató jogosult, egyoldalúan, a munkavállaló megkérdezése nélkül – olvasható a munkajog.hu-ban.
 
Munkahely: kávézó (TV üzemel, pihenési lehetőség: fotel). Munkakör: pultos. Tevékenység: hideg - meleg italok felszolgálása, melegszendvics készítés, mosogatás, takarítás. A rendkívüli kis forgalom miatt a munkaidő kb. 2/3-ában nincs vendégforgalom. (bizonyíték: pénztárgép). A felek megállapodhatnak-e úgynevezett készenléti jellegű munkakörben hivatkozva arra, hogy e munkavégzés jellegénél fogva kielégíti az Mt. 91.§. a) - b) bekezdésben foglaltakat?
 
  A munkáltató a Munka Törvénykönyve rendelkezése szerint a munkakört két esetben minősítheti készenléti munkakörré:
91. § Készenléti jellegű a munkakör, ha
a) a munkavállaló a feladatainak jellege miatt - hosszabb időszak alapulvételével - a rendes munkaidő legalább egyharmadában munkavégzés nélkül áll a munkáltató rendelkezésére, vagy
b) a munkavégzés - különösen a munkakör sajátosságára, a munkavégzés feltételeire tekintettel - a munkavállaló számára az általánoshoz képest lényegesen alacsonyabb igénybevétellel jár.
 
   A leírtakból úgy tűnik, hogy a munkavégzést az a) pont alapján tekintenék készenlétinek. Annak megállapításánál, hogy a munkavállaló legalább a munkaidő egyharmadában nem dolgozik, hosszabb időszakot kell megvizsgálni. Ez a hosszabb időszak lehet akár a munkáltató által alkalmazott munkaidőkeret tartama is.
 
  Álláspontom szerint a pénztárgép adatai nem bizonyítják a munkavégzés hiányát, a munkavállaló pihenését, hiszen mint azt leírja a munkavállaló nemcsak pénztáros a büfében, hanem más feladatai is vannak.
 
  A korábban hatályos Munka törvénykönyve készenléti jellegű munkakörnél előírta, hogy a munkáltatónak a munkavállaló számára lehetővé kellett tenni, hogy a munkavállaló a nem munkával töltött időt pihenéssel töltse. Ezt ugyan a hatályos Mt. nem írja elő, de álláspontom szerint ez a követelmény továbbra is fennáll. Véleményem szerint a pihenést az nem biztosítja, hogy a munkavállaló a büfében leülhet tévét nézni.
 
   A teljes munkaidő megemeléséhez a készenléti jellegű munkakörben már a felek közös megegyezése szükséges.
 
Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Készenléti jellegű munkakör.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector