Startlaphoz Csatlakozz!

A vállalatok több mint 2000 munkavállalót foglalkoztatnak

Több mint ötezren írták alá a dohányipari szakszervezet petícióját

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 25. kedd, 18:43

Több mint 5000 aláírás gyűlt össze négy nap alatt arra a petícióra, melyet a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete nyújtott be a dohányipari vállalkozások 2015. évi egészségügyi hozzájárulásáról, valamint a dohánytermék-kiskereskedelem integrációjáról szóló törvényjavaslat ellen - tájékoztatta kedden a szakszervezet az MTI-t.

    A dohányipari dolgozókat képviselő testület is tömörítő Liga szakszervezet által rendezett múlt pénteki demonstrációval és a petíció átnyújtásával a szakszervezet azt reméli, hogy a foglalkoztatás és a megélhetések további biztosítása érdekében párbeszéd kezdődhet a kormányzat és az érintett felek között. 

    A szakszervezet tagjai, az iparági dolgozók, a fenntartható működés érdekében egy olyan megoldás együttes kidolgozását kérik a kormánytól, mellyel továbbra is biztosított lehet a törvényes foglalkoztatás. 

    A petíció aláírói továbbá a képviselőket a törvényjavaslat visszautasítására kérik, különösképpen arra hivatkozva, hogy a beadvány mindennemű iparági és szakszervezeti érdekegyeztetés nélkül került az Országgyűlés elé.

    A dohányipari vállalkozások 2015. évi egészségügyi hozzájárulásáról szóló törvényjavaslat alapján a dohánygyárak, importőrök és forgalmazók számára 2014-es nettó árbevételük alapján, sávos rendszerben határoznák meg a hozzájárulás mértékét.

    Mindez a nagyobb dohányvállalatoknak több milliárd forintos kiadást jelentene, és a szakszervezet úgy véli, ennek megvalósulása fenyegetné az ágazati szereplők magyarországi üzleti tevékenységét, és komoly hatással lenne a dohányipari vállalatok által foglalkoztatott több mint 2000 munkavállalóra.

    A testület szerint a törvényjavaslat elfogadása tovább erősítené a már most jelentős feketekereskedelmet, a dohánykereskedelem a törvényi kötelezettségeinek eleget tevő vállalatoktól az illegális szervezetek kezébe kerülne.

    A dohánytermék-kiskereskedelem integrációjáról szóló törvényjavaslat pedig még tovább fokozná és meggyorsítaná mindennek hatását - vélekedett a szakszervezet.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több mint ötezren írták alá a dohányipari szakszervezet petícióját.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector