Startlaphoz Csatlakozz!

Nemzeti Munkaügyi Hivatal:

Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkaerő-kölcsönzés és a szabadság szabályainak betartását

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 28. péntek, 14:29

A munkaügyi hivatal kiemelten ellenőrzi jövőre a munkaerő-kölcsönzéssel és a szabadsággal kapcsolatos szabályok betartását - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) Munkavédelmi és Munkaügyi Igazgatóság 2015-ös ellenőrzési tervéből.

    Az NMH honlapján elérhető tervezet szerint a munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos szabályok betartását azért vizsgálják kiemelten jövőre, mert e területen nem volt célvizsgálat az utóbbi időben, és a hatóság reprezentatív adatokat  kíván szerezni az atipikus foglalkoztatásban érintett, az általánosnál kiszolgáltatottabb helyzetben lévő munkavállalók foglalkoztatásáról. E vizsgálatokat márciusban és áprilisban végzik majd.

    Ezt követően június-júliusban a munkavállalói jogviszonyok rendezettségét veszik górcső alá. Az NMH kiemelte, hogy e célvizsgálat a munkavállalók alapvető jogainak érvényesülését, a „tisztességes, jogkövető vállalkozások versenyhátrányának” csökkentését szolgálja. 

    A szabadsággal kapcsolatos törvények betartását október-novemberben ellenőrzik. 

    A munkavédelmi ellenőrzések 2015 első negyedévében a faipart, a második negyedévében a biológiai kórokozók okozta fertőzések megelőzését érintik. Ezt az indokolja, hogy 2013-ban és 2014-ben az előző évekhez képest megnőtt az egészségügyi és a mezőgazdasági ágazatból bejelentett foglalkoztatási eredetű fertőző megbetegedések száma. 

    A jövő év negyedik negyedévére a bányászat munkavédelmi ellenőrzését tervezik, ebben a hivatal együttműködik a Magyar Bányászati és Földtani Hivatallal és a bányászkapitányságokkal.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kiemelten ellenőrzik jövőre a munkaerő-kölcsönzés és a szabadság szabályainak betartását.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector