Startlaphoz Csatlakozz!

Eurostat:

Nem csökkent a munkanélküliség az Európai Unióban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 29. szombat, 08:12

Az előző hónaphoz képest nem változott, de az egy évvel korábbi rátához képest mind az euróövezetben, mind az Európai Unió egészében csökkent a szezonálisan kiigazított adatok szerint a munkanélküliség októberben.

    Az Eurostat, az EU statisztikai hivatala pénteken közzétett jelentése szerint az euróövezetben októberben 11,5 százalék, az EU egészében pedig 10 százalék volt a munkanélküliek aránya, ugyanannyi mint szeptemberben. Tavaly októberhez képest azonban csökkent a munkanélküliség, akkor az eurózónában 11,9 százalék, az EU 28 tagállamában pedig 10,7 százalék volt az állástalanok aránya.

    Az Eurostat becslése szerint az EU-ban októberben 24,413 millióan voltak állás nélkül, ebből 18,395 millióan az euróövezetben.

    A legalacsonyabb októberben Németországban (4,9 százalék) és Ausztriában (5,1 százalék) volt a munkanélküliségi ráta, míg a legmagasabb Görögországban (25,9 százalék) és Spanyolországban (24 százalék). Görögországból csak augusztusi adatok állnak rendelkezésre.

    Egy év alatt 22 tagországban csökkent a munkanélküliség, öt országban nőtt, egy országban, Luxemburgban pedig nem változott. A legnagyobb csökkenést Magyarország mutatta fel, ahol tavaly szeptemberhez képest 2014 szeptemberéig 10,0 százalékról 7,3 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta, majd Portugália és Spanyolország következik, ahol 15,6 százalékról 13,4 százalékra, illetve 26 százalékról 24 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya.

    Ezzel szemben Olaszországban 12,3 százalékról történelmi rekordszintre, 13,2 százalékra, Finnországban pedig 8,3 százalékról 8,9 százalékra nőtt a munkanélküliség.

    A KSH csütörtökön közzétett adatai szerint Magyarországon augusztus-októberben 7,1 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta a július-szeptemberi 7,4 százalékról.

    Az EU 28 tagállamában a 25 év alattiak körében 21,6 százalék, az euróövezetben pedig 23,5 százalék volt az állástalanok aránya októberben, míg egy évvel korábban még 23,3 százalékos, illetve 24 százalékos rátát regisztráltak. A 25 év alattiak helyzete Spanyolországban volt a legrosszabb, ahol 53,8 százalékos volt a munkanélküliség ebben a korosztályban, majd Görögország (49,3 százalék), Olaszország (43,3 százalék) és Horvátország (harmadik negyedévi adatok szerint 41,5 százalék) következik.

    A 25 éven aluliak körében az Eurostat adatai szerint Magyarországon szeptemberben 19,3 százalék volt a munkanélküliségi ráta a tavaly októberi 25,4 százalékkal szemben.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem csökkent a munkanélküliség az Európai Unióban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector