Startlaphoz Csatlakozz!

Szakképzés, ipari udvarok

Így orvosolnák a fémipari szakemberhiányt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 03. szerda, 13:04

Az Országos Fémipari Ipartestület (OFI) a következő években az ágazat számára fontos szakember utánpótlást biztosító szakképzésre és a termelést támogató ipari udvarok kialakítására helyezi a hangsúlyt munkájában - mondtaSzűcs György, az OFI elnöke az MTI-nek.
 
    Az Ipartestületek Országos Szövetségéhez (IPOSZ) tartozó szakmai tagszervezet gazdaságpolitikai fórumon tekintette át a napokban a fémiparosok helyzetét, és aktualizálta a következő évekre szóló programját.

    Szűcs György elmondta: úgy értékelik, hogy a fémipar prosperáló ágazata a magyar gazdaságnak, viszont egyre nagyobb itt is a munkaerőhiány, főleg a gyakorlatorientált, magasan képzett szakemberek hiányoznak. 

    A munkaerő utánpótlás biztosítása érdekében a szakma fontosnak tartja a szakképzésben való aktív vállalkozói részvételt, a duális szakképzés megvalósulását, és ezen célok mentén szorgalmazzák a szakmai összefogást - mutatott rá az OFI elnöke.

    Szűcs György fontosnak nevezte az ágazat fejlődése érdekében azt is, hogy Magyarország minél több területén jöjjön létre az ipari udvar nevet viselő termeltető szövetkezés az OFI égisze alatt, amely segítene a helyi fémipari kisvállalkozásoknak, iparosoknak munkalehetőségek megszerzésében, értékesítésben.

    Az OFI elnöke bízik abban, hogy az európai uniós pályázatok között a termeltetési hálózatok kialakítására találnak fejlesztési forrást az ipari udavarok létrehozására, amelyek később piaci alapon működhetnek.

    Az OFI tíz - szerkezeti lakatos, géplakatos, szerszámkészítő, fémforgácsoló, mezőgazdasági gépszerelő, kovács, öntő, hegesztő, galvanizáló, hőkezelő - fémipari szakmában működő 50 kisipari vállalkozást tömörít, és további 150-200 vállalkozással áll közvetlen kapcsolatban. Az 50 tagvállalat éves árbevétele 8 milliárd forint körül van, és mintegy 800 munkavállalót foglalkoztat. 

    Az Országos Fémipari Ipartestület tagja az európai fémipari szervezeteket tömörítő Európai Fémipari Uniónak is.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Így orvosolnák a fémipari szakemberhiányt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector