Startlaphoz Csatlakozz!

Biztosítani kell a munkát azoknak, akik emiatt veszítik el az állásukat

Támogatja a szabad vasárnap magyarországi kezdeményezést a német katolikus munkásmozgalom

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 03. szerda, 17:20

A Katholische Arbeitnehmer-Bewegung Deutschlands (KAB), a „Szövetség a Szabad Vasárnapért” nevű szervezet német élharcosa támogatja a szabad vasárnapról szóló magyarországi kezdeményezést - közölte a Munkástanácsok Országos Szövetsége szerdán az MTI-vel.

    A közlemény idézi Wilfried Wienen-t, a KAB, a német katolikus munkásmozgalom referensét, aki az Európai Munkavállalói Kérdések Központjának (EZA) kongresszusán kifejtette: a „vasárnapellenes munka” nem termel több jólétet, és a társadalomra nézve negatív hatása van.

    Felhívta a figyelmet, hogy a valós gazdasági hatások felméréséhez a társadalomban létrejött összköltséget kell figyelni.

    A referens szükségesnek nevezte, hogy legyen a munkavállalók számára egy olyan nap, amelyet a család minden tagja közösen tölthet el.

    Hozzátette: ha erre nincs lehetősége az embereknek, az okozott stressz miatt megnő a balesetveszély is a munkahelyeken.

    A vasárnapi zárva tartás következtében kialakuló esetleges munkahely megszűnések elkerülése érdekében a kormánynak olyan intézkedéseket kell hoznia, amelyek biztosítják azoknak a munkát, akik a szabad vasárnap bevezetése miatt veszítették el az állásukat - mondta.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Támogatja a szabad vasárnap magyarországi kezdeményezést a német katolikus munkásmozgalom.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector