Startlaphoz Csatlakozz!

Hétmillió ember nevében írt Orbánnak az IndustriAll

A nemzetközi szervezet a korkedvezményes nyugdíj megtartására szólítja fel a kormányt

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 04. csütörtök, 12:35

December 2-án kelt levelében Ulrich Eckelmann, az IndustriAll főtitkára támogatásáról biztosította a magyar szakszervezetek törekvéseit a korkedvezményes nyugdíj megtartására.

   A levél szerint, miután a magyar kormány a korhatár előtti nyugdíjazás rendszerét a hatályos jogszabályok szerint megszüntette (ez volt a korengedményes nyugdíj, amit nem szabad a napjainkban aktuális korkedvezményessel összekeverni!), arról értesültek az IndustriAll-nál, hogy most a korkedvezményes nyugdíj lehetőségének elvétele is napirenden van. Ilyen kedvezményre jelenleg azok a megerőltető, vagy nehéz munkát végző dolgozók jogosultak, akiket a különböző foglalkoztatás-egészségügyi szempontok szerint veszélyeztetettnek kell tekinteni.

   Az IndustriAll Europe, a szakszervezeti szövetséghez tartozó, mintegy 7,1 millió munkavállaló nevében tiltakozását fejezik ki a javasolt változtatásokkal szemben, mivel azok óriási visszalépést jelentenének a szociálpolitika és a jólét tekintetében is.

   Eckelmann külön kihangsúlyozza a levelében: a szervezet erősen tiltakozik az ellen is, hogy a kormányzat nem tart fenn valódi társadalmi párbeszédet a szakszervezetekkel. Az IndustriAll számára teljesen elfogadhatatlan az a tény, hogy a jogalkotás során – az előrehozott nyugdíj kérdéseinek megfogalmazásakor – nem volt megfelelő előzetes szakmai konzultáció, tárgyalás a magyar szakszervezetekkel. Amikor a szakszervezeteknek is a médián keresztül kell megismerniük a kormány terveit, a nagy nyilvánossággal egy időben, joggal gondolhatjuk azt, hogy ez a társadalmi párbeszéd teljes figyelmen kívül hagyása, azaz a fontos szociális partnerek között elvárható konzultáció alapvető hiánya – fogalmazott a főtitkár.

   A rugalmas korengedményes nyugdíjba vonulás számos európai országban, és különösen az EU-tagállamokban létező, sőt elismert rendszer, beleértve a különleges korengedményes nyugdíjazási rendelkezéseket is, amelyek a nehéz munkakörülmények között dolgozók esetében is fontos részei a IndustriAll Europe területén létező kollektív tárgyalásoknak és a szociális politikának.
Az IndustriAll Europe ezért felszólítja a magyar kormányt, hogy vizsgálja felül álláspontját, és tartson fenn egy rugalmas nyugdíjrendszert a korai nyugdíjazás, különösen a korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségével kapcsolatban. Ez a különösen nehéz és fáradságos munkahelyeken dolgozók foglalkozás-egészségügyi kockázatait csökkentheti. Magyarország az EU-s tagságával elfogadta, hogy a társadalmi párbeszéd egyik fő eleme az európai szociális modell, így a nemzetközi érdekvédelmi szervezet ennek megtartására szólítja fel a kormányt. Az IndustriAll követeli a magyar kormánytól, hogy térjen vissza a tárgyalóasztalnál történő konstruktív tárgyalásokhoz a magyar szakszervezetekkel és érdemben egyeztessen velük minden fontos kérdésben.

   „A szervezet végrehajtó bizottsága és minden tagszervezetünk nevében szolidaritásunkról biztosítjuk a magyar szakszervezeteket és támogatjuk a munkavállalók jogainak fenntartása, és a szociális és a jóléti előírások betartatása érdekében tett követeléseiket. Bízunk benne, hogy ezek nem maradnak visszhang nélkül” – zárta levelét Ulrich Eckelmann, az IndustriAll Europe főtitkár.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A nemzetközi szervezet a korkedvezményes nyugdíj megtartására szólítja fel a kormányt.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector