Startlaphoz Csatlakozz!

„A társadalmi párbeszéd szinte teljesen megszűnt Magyarországon”

NGM: egyeztettek a nemzetgazdasági tárca vezetői a LIGA-val

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 06. szombat, 12:29

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) vezetői egyeztettek a LIGA Szakszervezetek képviselőivel november 20-án, erről az NGM és a LIGA is közleményben adott tájékoztatást a megbeszélések után - szögezte le az NGM pénteken az MTI tájékoztatására.

    A Nemzetgazdasági Minisztérium ezt azért erősítette meg, mert Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke pénteken úgy nyilatkozott, hogy „a társadalmi párbeszéd szinte teljesen megszűnt Magyarországon”.

    A tárca emlékeztetett arra, hogy az egyeztetésen ott volt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár is, akik biztosították tárgyalópartnereiket arról, hogy a kormány nyitott további egyeztetésekre is a LIGA felvetéseiről. 

    Az akkor kiadott tájékoztatások szerint a megbeszélésen áttekintették a munkavállalókat érintő legfontosabb ügyeket, így az új Munka törvénykönyve bevezetésének tapasztalatait, a sztrájktörvény bírósági anomáliáit, a korkedvezményes nyugdíj felülvizsgálatát lezáró határidő kérdését, a cafeteria részeként az önkéntes nyugdíjpénztárak támogatásának lehetőségét. Egyetértés alakult ki abban, hogy meg kell kezdeni a következő évi bértárgyalásokat és a minimálbér meghatározását kialakító egyeztetést.

    Ezt követően az ígéreteknek megfelelően összeült a konzultációs fórum, ahol tovább egyeztetettek a felek - jelezte az NGM.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - NGM: egyeztettek a nemzetgazdasági tárca vezetői a LIGA-val.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector