Startlaphoz Csatlakozz!

Gemius Hungary Kft:

A női dolgozók 15 százaléka már kapott szexuális ajánlatot

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 09. kedd, 13:02

A magyar munkavállalók fele nem akar női főnököt, beosztottat, és vele egy szinten lévő női kollégát is körülbelül minden negyedik ember akar, derül ki a Gemius Hungary Kft. 2014 nyarán készült felmérésből – írja a Népszava.

  A kérdőívet 3200, tizennyolc év feletti internet felhasználóval töltették ki. A nők 31 százaléka, a férfiak 25 százaléka gondolja úgy, hogy a nőket és férfiakat nem kezelik ugyanúgy a munkahelyeken, és a nők 37 százaléka, illetve a férfiak 24 százaléka szerint a fizetésekben is van különbség.
 
  A kérdőív eredménye szerint a nők 16 százaléka kapott már általánosító megjegyzést nemére, és 15 százalék mondta azt, hogy nyíltan és burkoltan is kapott szexuális ajánlatot.
 
 Nemzetközi felmérésekből kiderült, hogy a válaszolók közül sokaknak az lenne az ideális munkahely, ahol a nők és férfiak aránya azonos lenne. Kutatások bizonyították, hogy egy vállalat sokkal sikeresebb, ha a nők is ugyanolyan fontos szerephez jutnak, mint a férfiak.
 
  Magyarországon egymillió-százezer munkavállaló sürgős változást szeretne. A Nyitottak vagyunk közösségi szervezet (amelyet az espell, Google és a Prezi alapított) olyan munkahelyeket szeretne, ahol egyenlő arányban dolgoznak nők és férfiak.
 
  A kezdeményezéshez eddig 800 cég (köztük a Microsoft Magyarország, GE Hungary, IKEA Lakberendezési Kft, Sziget), szervezet és közösség csatlakozott.
 
   Faix Csaba a Prezi kommunikációs vezetője hangsúlyozta, nem csak nagy dolgokban kell gondolkozni, már az is óriási előrelépés, ha részmunkaidőben foglalkoztatnak, ha családbarát programokat szerveznek, vagy, ha a vidéki dolgozóknak buszokat indítanak.
 
Forrás: Népszava

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A női dolgozók 15 százaléka már kapott szexuális ajánlatot.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector