Startlaphoz Csatlakozz!

Varga Mihály:

2018-ra a vállalkozásokat terhelő adó egykulcsos lehet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 13. szombat, 08:11

A kormány adópolitikájának fontos célkitűzése, hogy 2018-ig a vállalkozásokat terhelő adó egykulcsos legyen - közölte a nemzetgazdasági miniszter pénteken Debrecenben.

    Ez az adókulcs 10 százalék közelében várható - tette hozzá Varga Mihály a Hajdú-bihari Napló, a térségi kereskedelmi és iparkamara, valamint a regionális adóhivatal TOP 100 gazdasági fórumán.

    A tárca prognózisa szerint 2015-ben egész évre 2,5 százalék lesz a gazdasági növekedés, és a foglalkoztatás tovább bővül. 

    Varga Mihály a gazdaságpolitika három fő céljának nevezte a munkahelyteremtést, a családok megerősítését és a gazdaságélénkítést.

    A második és harmadik negyedéves növekedési adatokra utalva kijelentette: a magyar gazdaság jól láthatóan visszanyerte lendületét. Utalt arra, hogy miközben az európai piacok stagnálnak, a magyar export - köszönhetően a keleti nyitás politikájának is - 7 százalékkal növekedett az idén.

    Varga Mihály gazdasági fordulatként értékelte, hogy az elmúlt egymást követő három hónapban az államháztartás bevétele meghaladta a kiadást, s decemberben is erre számítanak.

    Magyarország sikeres receptet adott arra, hogy miközben növekszik a gazdaság, az adósságállomány, a hiány szintje csökken, s e keretek megtartása a cél 2015-re is - jegyezte meg.

    A nemzetgazdasági miniszter a kis- és középvállalkozások megerősítésére hívta fel a figyelmet, amelynek során elsődleges szempont a munkahelyteremtés és a hozzáadott érték növelése. 

    Magyarország elemi gazdasági érdekének nevezte, hogy elérjük a Jean-Claude Juncker, európai bizottsági elnök nevével fémjelzett 300 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagot, amelynek érdekében a kormány 50 programot juttatott el Brüsszelbe, elsősorban az energetika, a közlekedés-fejlesztés és az innováció terén. 

    Tóth Árpádné, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi regionális adófőigazgató-helyettes elmondta: Hajdú-Bihar 100 legjelentősebb társas vállalkozása 2013-ban a foglalkoztatottak közel egynegyedének, azaz több mint 22 ezer embernek nyújtott munkalehetőséget. A kiemelt vállalkozások együttesen 455-tel növelték foglalkoztatottaik számát.

    A 100 legjelentősebb társaság nettó árbevétele 1.484,6 milliárd forint volt, amellyel a megye teljes nettó árbevételének több mint 60 százalékát realizálták. A TOP 100 a megye exportjának 83 százalékát, míg a belföldi értékesítés 53 százalékát adta.

    Hajdú-Biharban a kiemelt adónemek nettó bevétele 2013-ban 222,9 milliárd forint, amihez a 100 legnagyobb árbevételt elérő társas vállalkozás 30,1 százalékkal, összesen 67,1 milliárd forinttal járult hozzá - ismertette az adóhivatali vezető.

    Papp László, Debrecen polgármestere örömmel nyugtázta, hogy a megyei TOP 100 listán lévő vállalkozások fele Debrecenhez kötődik, s 14,5 ezer ember talál munkát ezeknél a vállalkozásoknál.

    Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a hajdú-bihari közgyűlés elnöke a gazdaság szereplői és az önkormányzatok összefogását sürgette annak érdekében, hogy készek legyenek a megnyíló európai uniós források fogadására.    

    Fodor István, a Hajdú-bihari Naplót kiadó Russmedia Kft. ügyvezetője felidézte, hogy TOP kiadványukat 15 éve jelentették meg először. Egyre kevesebb a neve mellőzését kérő vállalkozás, a cégek egyre inkább nyíltan vállalják eredményeiket - tette hozzá.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 2018-ra a vállalkozásokat terhelő adó egykulcsos lehet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector