Startlaphoz Csatlakozz!

Kötelező részvétel

Ha sokat hiányzik a gyerek az oviból, ugrik a családi pótlék

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 13. szombat, 12:42

 Ha túl sokat hiányzik majd a gyerek igazolatlanul az óvodából, akkor szüneteltethetik a családi pótlék folyósítását. A magánnyugdíjpénztáraknál emellett csak jövő év szeptemberében nézik meg, hogy megvolt-e a 70 százaléknyi fizető tag az elmúlt fél évben, az állam pedig odaad ingyen egy csomó ingatlant az egyházaknak a törvényalkotási bizottság 2015-ös költségvetéshez benyújtott összegző módosító javaslata szerint – olvasható a HVG-ben.

  Benyújtotta a törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát a 2015-ös költségvetést megalapozó törvényhez. A javaslatból több érdekesség is kiderül.
 
  Például ha az adott évben indokolatlanul 20 napot hiányzik egy gyerek az óvodából, akkor a gyámhatóság a nevelési-oktatási intézmény vezetőjének jelzése alapján kezdeményezheti a kincstárnál a családi pótlék folyósításának szüneteltetését. Indokként a javaslat azt hozza fel, hogy ezzel is ösztönöznék a kötelező részvételt az óvodákban (jövő év szeptemberétől lesz kötelező az óvoda).
 
   A javaslatban emellett szerepel az, a kormány által már korábban hangoztatott elem is, hogy a magánnyugdíjpénztárak jogutód nélküli végelszámolással történő megszűnésére vonatkozó rendelkezést – mely akkor lép életbe, ha a tagok kevesebb, mint 70 százaléka fizet tagdíjat– először 2015. szeptember 30-át követően kell az ezt megelőző hat hónap vonatkozásában alkalmazni. Ezzel a javaslat indoklása szerint egyértelművé válik, hogy a rendelkezés nem alkalmazható visszamenőlegesen, csak a jövőre vonatkoztathatóan. A pénztáraknak és a tagoknak a módosító javaslat elfogadása esetén kellő idő fog rendelkezésre állni a tagdíj-fizetésről való döntésre a javaslat szerint.
 
   A javaslat emellett azt is tartalmazza, hogy az állam egy sor ingatlant ingyen tulajdonba ad különböző egyházaknak például hitéleti, ifjúságnevelési, szociális múzeumi, kert célokra. A javaslat emellett a kőbányai önkormányzat számára is ingyen tulajdonba ad állami ingatlanokat.
 
   A módosító javaslat emellett arról is rendelkezik, hogy a helyi iparűzési adóbevételt csak korlátozottan lehessen az önkormányzati dolgozók fizetésére fordítani. A javaslat indoklása szerint ez a megoldás biztosítja, hogy a helyi iparűzési adóból az önkormányzati hivatalok dolgozóinak személyi juttatásait nem, illetve csak az elismert létszám állami támogatásból nem fedezett részében lehet finanszírozni.
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ha sokat hiányzik a gyerek az oviból, ugrik a családi pótlék.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector