Startlaphoz Csatlakozz!

Angela Merkel:

A fiatalkori munkanélküliség visszaszorítása az EU legfontosabb feladata

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 13. szombat, 18:42

A német kancellár szerint az Európai Unió legfontosabb feladata a fiatalkori munkanélküliség visszaszorítása. Angela Merkel a német kormány portálján szombaton megjelent szokásos heti videóüzenetében kiemelte, hogy az EU nagy feladatok előtt áll, ezek között pedig „a legeslegfontosabb” az, hogy a fiatalok munkához jussanak.

    Döntő jelentőségű a digitális gazdaság fejlődésének elősegítése is, ezért jövőre el kell fogadni az Európai Bizottság (EB) német tagja, a digitális területért felelő Günther Oettinger irányításával készülő távközlési intézkedéscsomagot és az új adatvédelmi irányelvet - tette hozzá a német kancellár.

    Angela Merkel jó döntésnek nevezte, hogy a nagy tapasztalatokkal rendelkező Európai Beruházási Bank hangolja össze az EB elnöke, Jean-Claude Juncker által novemberben bemutatott beruházásösztönző programot, és kifejezte reményét, hogy annak révén végrehajtanak olyan infrastrukturális fejlesztéseket - mindenekelőtt a szélessávú internet infrastruktúrájának kiépítését -, amelyek eddig „nem igazán jöttek lendületbe”.

    A több mint 300 milliárd euró megmozgatását előirányzó program fontos elem, „de nem az egyetlen” - tette hozzá a kancellár, kiemelve, hogy a bürokrácia csökkentésére is törekedni kell uniós és tagállami szinten egyaránt.

    Agela Merkel aláhúzta a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerség (TTIP) nevű szerződés - az EU és az Egyesült Államok készülő szabadkereskedelmi megállapodása - jelentőségét. Hangsúlyozta, hogy a megkötendő szerződés következményeként nem lépnek érvénybe a jelenlegi uniós szabványoknál - például fogyasztóvédelmi előírásoknál - gyengébb, a polgárokat kevésbé védő szabályok. Hozzátette, hogy erősíteni kell a tárgyalási folyamat átláthatóságát és biztosítani kell, hogy a megállapodás valóban hozzájáruljon a munkahelyteremtéshez és a gazdasági kibontakozáshoz.

    Kiemelte, hogy az EU-nak jó és partneri kapcsolat kialakítására kell törekednie Oroszországgal, ezért érdemes lenne tárgyalásokat kezdeni kereskedelmi kérdésekről az „Eurázsiai Unióval”, vagyis az Oroszország, Fehéroroszország, Kazahsztán és Örményország részvételével 2015. január 1-jével létrejövő Eurázsiai Gazdasági Szövetséggel.

    A tárgyalások révén világossá válna, hogy az Ukrajnával, Grúziával és Moldovával kötött társulási szerződés „nem Oroszország ellen irányul, hanem a gazdasági térségek szorosabb összekapcsolását szolgálja” - mondta Angela Merkel.

    Hozzátette: „nagyon fontos”, hogy az EU egységesen lép fel az ukrán válság ügyében, és a válság diplomáciai megoldására törekszik a jogsértések világos megnevezése mellett. Most „ismét megpróbálkozunk azzal, hogy mégiscsak megvalósuljanak a minszki megállapodás előírásai” - jegyezte meg, utalva a fegyvernyugvásról és a frontvonal mentén harminc kilométer széles sávban létrehozandó úgynevezett ütközőzónáról szóló szeptemberi megállapodásra.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A fiatalkori munkanélküliség visszaszorítása az EU legfontosabb feladata.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector