Startlaphoz Csatlakozz!

30 százalékkal nőhet a bérük

Emelik az illetményeket a honvédségnél

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 14. vasárnap, 09:27

 Jövőre átlagosan 30 százalékkal emelkedik a magyar honvédség kötelékében szolgálók illetménye - jelentette be a honvédelmi miniszter. Hende Csaba az Inforádió Aréna című műsorában elmondta: a várhatóan nyáron bevezetendő intézkedésre a 2015-ben 10 százalékkal, vagyis több mint 20 milliárd forinttal növekvő honvédelmi költségvetés ad lehetőséget.

   „Javuló költségvetésünk lesz” - mondta a honvédelmi miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában arra a kérdésre, hogy milyen büdzséje lesz a honvédelmi területnek. Hende Csaba hozzátette: ez persze összefügg a korábbi évtizedek mulasztásaival, a megváltozott biztonságpolitikai helyzettel, illetve a NATO-n belül vállalt kötelezettségek teljesítésével.
 
   Az ukrán válságra reagálva a szeptemberi NATO csúcstalálkozón olyan döntést hoztak az állam- és kormányfők, hogy meg kell próbálni a gazdasági válság közepette is, minden nehézség ellenére emelni a tagállamok katonai költségvetését. Hiszen a NATO erejét a tagállamok teszik össze - mondta. A miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy miközben Oroszország 50 százalékkal növelte az elmúlt években a ráfordításait, aközben az európai NATO tagállamok összességében 20 százalékkal csökkentették. Ez valahol felborítja az erőegyensúlyt is.
 
   „Magyarország elindult a vállaltak teljesítésének útján. A jövő évi költségvetésünk - beleszámítva minden tételt - több mint 20 milliárd forinttal magasabb lesz, mint az idei. Ez egy közel 10 százalékos növekedés”.
 
   Hende Csaba úgy fogalmazott: „2012-ben, amikor egy tíz éves fejlesztési tervet fogadtunk el, akkor azt vállaltuk, hogy 2016-ig szinten tartjuk a költségvetésünket és utána kezdjük el ütemesen növelni. És ebből a növekményből cseréljük le azokat az eszközöket, amelyek megérettek a cserére. Most előre hoztuk ezt a növelést”.
 
   „A legfontosabbal, az emberrel kezdjük. A kormány az új katonai életpálya-modell bevezetésével egy 50 százalékos illetménynövelést határozott el. Ennek első ütemét, 30 százalékos átlagos bértömeg-növekményt jövő év közepétől bocsát rendelkezésünkre a kincstár” - mondta az InfoRádióban a honvédelmi miniszter.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Emelik az illetményeket a honvédségnél.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector