Startlaphoz Csatlakozz!

Utcára megy, aki dühös

Tüntetések hete jön

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 14. vasárnap, 15:40

Várhatóan sokezres tömeg lesz az utcákon a következő napokban – de nem csak a karácsonyi ajándékok beszerzése miatt. Több tüntetést is szerveznek civilek, szakszervezetek szerte az országban – írja az mfor.hu.

  A jövő évi költségvetésről várhatóan holnap szavaz a parlament, a tervezett büdzsé ellen ma 15 órától tüntetnek a fővárosban: a Széchenyi térről (Magyar Tudományos Akadémia elől) vonulnak a Kossuth térre.
 
  Az El a kezekkel – dühös magyarok demonstrációt az Egymillióan az Internetadó Ellen és a 60 ezren a magánnyugdíjunkért Facebook-csoport szervezi, de a Szolidaritás mozgalom, a Vasas szakszervezet, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének 22 tagszervezete, valamint a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete is mögé állt.
 
  A korábbi kormányellenes tüntetések szónokai is beszédet mondanak majd, például Gulyás Balázs (Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport), Nagy Emília (Oktatási Hálózat, Hálózat a Tanszabadságért), Vajda Zoltán (60 ezren a magánnyugdíjukért csoport) és Székely Tamás szakszervezeti vezető. Eddig több mint 6500-an jelezték a Facebookon, hogy ott lesznek. „Amennyiben az állam nem hátrál meg, és elfogadja ezt a gyalázatot, amit költségvetésnek nevez, tudni fogjuk, hogy milyen lépéseket kell majd tennünk” – írják a szervezők.
 
   Hétfőn a Liga Szakszervezetek és az MSZOSZ az ország főbb útszakaszain, több mint száz helyen szervez egész napos forgalomlassító demonstrációt, szintén a jövő évi költségvetés és a megszorítások ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj rendszerének meghosszabbításáért, a kafetéria adóterheinek csökkentéséért, az új Munka törvénykönyve munkavállalókra hátrányos rendelkezéseinek felülvizsgálatáért és a sztrájktörvény visszaállításáért.
 
   A szakszervezeti akcióhoz nemzetközi érdekvédő szövetségek is csatlakoztak.
 
   Hétfőn a dohányipari dolgozók is utcára vonulnak: Budapesten közel 400 kisáruszállító autóval tart egész napos demonstrációt a 2015. évi egészségügyi hozzájárulásáról, valamint a dohánytermék-kiskereskedelem integrációjáról szóló törvényjavaslat kapcsán, úgy vélik, 1200 munkahely megmentése a tét.
 
   Kedden sincs megállás: Nincs hova hátrálnunk címen tartanak tüntetést a fővárosban. A József nádor térre várják 18 órára mindazokat, akiknek elegük van a kormányból. Eddig már 10 ezren jelezték, hogy ott lesznek a tüntetésen. A szervezők között vannak a Nem némulunk el, a Szabad Oktatást, az 1000 milliárdan a tisztességes adózásért és az Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok, valamint a Kreatív ellenállás hazai és külföldi csoportjai. A szervezők azt kérik, mindenki vigyen magával egy cipősdoboznyi játékot, amit karácsonyig eljuttatnak a rászoruló gyermekeknek. Tucatnyi vidéki és külföldi város is csatlakozik a keddi, budapesti megmozduláshoz.

Forrás: Vasárnapi Hírek

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tüntetések hete jön .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector