Startlaphoz Csatlakozz!

Liga demonstráció

Gaskó István: sztrájkokra lehet számítani a jövő év elején

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 14. vasárnap, 19:30

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint amennyiben a hétfői, a munmkavállalókat hátrányosan érintő intézkedések elleni demonstráció sem segít a problémák megoldásában, követelések teljesítésében, a jövő év elején további demonstrációkra és sztrájkokra lehet számítani.

    Gaskó István vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a korkedvezményes nyugdíjazásban szinte teljes egészében érintett munkavállalói csoport, a mozdonyvezetők már a sztrájkon gondolkodnak, és bár nagyon kockázatos, ha érdemben nem sikerül megállapodni, bevetik sztrájk eszközét.

    A Liga elnöke a hétfői demonstrációval kapcsolatban ismertette, hogy az ország 62 pontján legalább 1600 gépkocsi lassítja majd a közúti forgalmat reggel 7 és délután 4 óra között, mellyel a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen tiltakoznak.

    Gaskó István újságírói kérdésre hangsúlyozta: az autós demonstráció semmilyen formában nem kötődik a vasárnapi tüntetésekhez, valamint politikai háttérindíttatása sincs.

    Budapesten összesen hat helyszínen: az Andrássy úton, a Szentendrei út bevezető szakaszán, az Angello Rotta rakpart és a Sztehlo Gábor rakpart Duna felőli sávjában, valamint az M3-as, M5-ös fővárosi bevezető szakaszain és az M1-M7-es autópályán, az Egérút magasságában várhatóak sávlezárások - derül ki a Liga szakszervezetek honlapjáról.    

 Csizmadia Lajos, a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezetének szóvivője felhívta a figyelmet, hogy a kormány terve mintegy 1200 dohányipari értékesítésben és logisztikában foglalkoztatott munkavállalót érintene, és tömeges létszámleépítéseket eredményezne, több mint ezer család megélhetését veszélyeztetné. A szóvivő elmondása szerint a dohányipar speciális problémája miatt a forgalomlassító felvonuláson közel 400 dohányértékesítésben használt jármű vesz részt.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Gaskó István: sztrájkokra lehet számítani a jövő év elején.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector