Startlaphoz Csatlakozz!

Randstad Workmonitor:

Felejtsük el a karácsonyi jutalmat és a jövő évi fizetésemelést?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 17. szerda, 14:02

Egy friss kutatás szerint a magyar munkavállalók fele számít arra, hogy karácsonykor egyszeri pénzjutalmat kap a munkahelyén. Hosszú távon azonban kevesebben örülhetnek: 2015-ben tízből hatan nem remélnek fizetésemelést – írja a Privátbankár.

   A magyar munkavállalók többet remélnek a karácsonytól, mint a nyugat-európai kollégáik – derült ki a Randstad Workmonitor 2014 utolsó negyedévében felvett adataiból. Hazánkban a megkérdezettek 55 százaléka számít az ünnepek alkalmából egyszeri pénzjutalomra, míg Németországban 48 százalék, az Egyesült Királyságban 43 százalék, Franciaországban 32 százalék, Dániában pedig csak 22 százalék vár bónuszt. A globális felmérés szerint az ázsiai és dél-amerikai országokban a leggyakoribb, hogy plusz pénzt kapnak karácsonykor az alkalmazottak, Mexikóban például a megkérdezettek 86 százaléka számít erre.
 
   Az új év már kevesebb munkavállalónak hoz örömöt hazánkban: csak a megkérdezettek 43 százaléka gondolja úgy, hogy 2015-ben növekedhet a fizetése. A közép-európai régióban a magyarok így is a bizakodóbbak közé tartoznak (Szlovákiában például csak 32 százalék remél a jelenleginél több jövedelmet), sőt még Belgiumban vagy Luxemburgban is kevesebben számítanak fizetésemelésre, mint Magyarországon. Svájcban, az Amerikai Egyesült Államokban vagy az Egyesült Királyságban azonban már a megkérdezettek több mint fele gondolja úgy, hogy növekedni fognak a bérek.
 
Nem számítunk gazdasági fejlődésre
 
  „A bónuszokat és a fizetésemeléseket nyilvánvalóan az idei teljesítmény mellett a 2015-ös pénzügyi várakozások is befolyásolják” – magyarázta az eredményeket Baja Sándor, a Randstad Hungary ügyvezető igazgatója. A felmérésben ezért arra is rákérdeztek, hogy a munkavállalók a gazdasági helyzet javulására számítanak-e hazájukban. „A globális átlagot nézve a többség bizakodó: 58 százalék bízik a gazdasági növekedésben. Még Portugáliában vagy Spanyolországban is, ahol az elmúlt években súlyos nehézségekkel kellett megküzdeniük az embereknek, 78, illetve 87 százalék vár további fellendülést” – tette hozzá Baja Sándor.
 
   Magyarországon azonban a megkérdezettek meglehetősen borúlátóak a gazdaság teljesítményét illetően: hazánkban csak 39 százalék vár növekedést, vagyis a világ nagy részével ellentétben mi inkább recesszióra készülünk 2015-ben. A 34 országra kiterjedő vizsgálatban ez az ötödik legalacsonyabb érték – a legpesszimistábbnak ezúttal Franciaország, Japán és Luxemburg bizonyult.
 
Forrás: Privátbankár

 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Felejtsük el a karácsonyi jutalmat és a jövő évi fizetésemelést?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector