Startlaphoz Csatlakozz!

Az online kereskedelemre nem vonatkozik a kormány tilalma

A Tesco vasárnap is nyitva tart

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 17. szerda, 16:43

 A vasárnapi boltzár ellenére elérhetők lesznek a Tesco termékei is, csak másként. Az online kereskedelemre ugyanis nem vonatkozik a kormány tilalma - hívta fel a figyelmet a Mindenár blog.

  A parlament kedden elfogadta a vasárnapi nyitva tartás korlátozásáról szóló törvényt. A jogszabály lényege, hogy a legtöbb boltnak zárva kell lennie 2015. március 15-e után. A kizárólag pékárut és tejterméket értékesítő üzletek vasárnap és ünnepnapokon 5 és 12 óra közt lehetnek nyitva, az újságosok és virágüzletek 6-tól 12-ig, a sportlétesítményekben lévő boltok pedig sportrendezvények ideje alatt. A törvény hatálya nem terjed ki a gyógyszertárak, a benzinkutak, a reptéri boltok, a vasúti és autóbusz-pályaudvarokon lévő üzletek nyitva tartására, a büntetés-végrehajtási intézetekben, egészségügyi intézményekben és katonai objektumokban zajló kereskedelmi tevékenységre, valamint a piacokra, vásárokra sem.
 
   A tilalom nem vonatkozik a kereskedelmet kiszolgáló szolgáltatási tevékenységre, a szálláshelyen végzett kereskedelemre, a vendéglátásra, a világörökségi területen lévő üzletekre, valamint a kulturális tevékenységet és fürdőszolgáltatást kiszolgáló kereskedelemre sem. Lehetőség van arra is, hogy kormányrendeletben az adott település vagy településrész sajátosságaira való tekintettel eltérő szabályokat is megállapítsanak. Kivételként a 200 négyzetméternél kisebb boltok nyitva lehetnek, de csak a tulajdonos vagy családtagja dolgozhat benne.
 
  Az online kereskedelemben azonban nincs vasárnap, és mivel a Tesco fejlesztette eddig a legnagyobb mértékben az online házhozszállítási szolgáltatását, ők profitálhatnak a legjobban ebből. Nem véletlen, hogy az Auchan és a hazánkban először online házhozszállító Groby, de még a CBA is tovább fogja fejleszteni ezt az üzletágat.

Forrás: mindenar.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Tesco vasárnap is nyitva tart.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector