Startlaphoz Csatlakozz!

Nagy kihívást jelent a versenyképes bér biztosítása

A kkv-k ötödénél jöhet létszámbővítés jövőre

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 18. csütörtök, 13:32

A magyar kis- és középvállalkozások (kkv) fele stabil működésre számít a következő egy évben, egyharmaduk bízik abban, hogy növekedni is tud, minden ötödik cég pedig létszámbővülést is tervez - tartalmazza a Budapest Bank legfrissebb felmérése.

    A most közzétett tájékoztatás szerint a vállalatvezetők úgy ítélik meg: az üzleti kérdések mellett a szakképzett munkaerő megtalálása, a munkavállalók motiválása és a versenyképes bérek biztosítása jelenthetik a legnagyobb kihívást a cégek számára.

    A felmérés alapján a hazai kkv-k vezetőinek 80 százaléka véli úgy, hogy a cégükben komoly potenciál rejlik, és bízik abban, hogy 10 év múlva is sikeresen fognak működni. A következő egy évben a vállalkozások 30 százaléka vár árbevétel-növekedést, és közel 20 százaléka tervez létszámbővítést. Főképp a nagyobb árbevételű, közepes méretű cégek számítanak több munkatársra, a legmarkánsabb bővülés ezen belül is az iparban várható.

    A vállalatvezetők szinte mindegyike egyetértett azzal az állítással, hogy a sikeres céget a munkatársak szakértelme alapozza meg. A képzett munkaerő megtalálása ugyanakkor a cégek közel 15 százalékának okoz problémát, és 70 százalékuknál vélik úgy, hogy a jó szakembereket egyre nehezebb megtartani.

    A megfelelő munkaerőt a cégek elsősorban az online állásportálokon igyekeznek felkutatni (46 százalék), de komoly szerepük van a személyes ajánlásoknak (35 százalék) is, illetve sokan alkalmazzák a hagyományos újsághirdetéseket (32 százalék) is. 

    Emellett a cégvezetők 90 százaléka egyetért azzal, hogy a munkatársak elégedettsége és a cég sikere szoros összefüggésben áll. A kkv-k fizetési rendszerére a rugalmas bérmeghatározás jellemző: 70 százalékban egyedi megállapodás alapján alakítják ki az egyes munkavállalók javadalmazását. Teljesítményértékelést a vállalkozások kétharmada alkalmaz - tartalmazza az összegzés.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A kkv-k ötödénél jöhet létszámbővítés jövőre.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector