Startlaphoz Csatlakozz!

Vasárnapi pihenőnap

Czomba: a fogyasztás élénkülésétől függ a kereskedelemi dolgozók létszáma

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 19. péntek, 07:16

A kereskedelemben dolgozók létszámát a fogyasztás élénkülése, az ország gazdasági teljesítménye határozza meg - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.

    Az államtitkár a munkahelyvédelmi akciótervről tartott sajtótájékoztatót követően az MTI-nek elmondta, 2007-ben mintegy 600 ezer ember dolgozott a kereskedelmi szektorban, számuk a válság hatására 520 ezerre esett. Most 560 ezer embert foglalkoztat a szektor, tehát megindult a növekedés - mondta.

    Kiemelte: az, hogy a következő időszakban a kereskedelemben hogyan fog alakulni a foglalkoztatás, nem a vasárnapi zárva tartástól függ, hanem attól, hogy növekszik-e a GDP, ezzel párhuzamosan növekszik-e a fogyasztás és a reálkereslet az országban. Ha igen, akkor a vasárnapi zárva tartás elsődlegesen a vásárlási szokásokat fogja módosítani, nem a munkahelyek számát - tette hozzá.

    Megerősítette: nem tartja reálisnak, hogy a kereskedelemben 20-30 ezer ember veszítse el az állását - tette hozzá.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czomba: a fogyasztás élénkülésétől függ a kereskedelemi dolgozók létszáma.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector