Startlaphoz Csatlakozz!

Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara:

A nemzetközi vállalatok 4,6 százalékkal emelték a béreket a Magyarországon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 19. péntek, 08:42

A Magyarországon működő nemzetközi vállalatok 4,6 százalékkal emelték alkalmazottaik alapbérét az idén a szeptemberi állapot szerint - derül ki a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) legújabb bérezési felméréséből.

    A közlemény szerint jövőre átlagosan 5,3 százalékos alapbér-emelést terveznek a külföldi vállalatok Magyarországon.

    A felmérésből kiderül: a bérezési szintet leginkább a beosztás és a képzettség, valamint a vállalat mérete és földrajzi elhelyezkedése befolyásolja.

    A vezérigazgatók és ügyvezetők éves jövedelme az idén átlagosan 23 millió forint volt, míg a szak- és betanított munkások 2,3 millió forintot kerestek. Budapesten a bérek 26 százalékkal magasabbak, míg az Észak-Alföldön 18 százalékkal alacsonyabbak az országos átlagnál.

    A tanulmány szerint a cég ágazati hovatartozásának nincs kiemelkedően nagy befolyása a bérek alakulására: eltekintve a klasszikusan „jól fizető” ágazatoktól, mint a pénzügyi szektor, a vállalati tanácsadás, az energiaszektor vagy a gyógyszeripar, a bérek színvonala inkább a vállalat méretétől vagy tulajdonosi-szervezeti struktúrájától függ.

    A bérek összetételét vizsgálva a tanulmány szerzői megállapították: a teljesítményfüggő, változó javadalmazási elemek elsősorban a vezetők esetében jelentősek. Míg az ügyvezetőknél a jövedelem mintegy 24 százaléka származik változó bérezési elemekből, addig ez az arány a nem vezető beosztású munkavállalók esetén csak 8-10 százalék.

    A DUHIK és a Kienbaum Management Consultants GmbH közös tanulmányának elkészítése során 56 vállalat mintegy 12 300 munkavállalójának bérezési adatait értékelték.

    Az 1993-ban alapított DUIHK mintegy 900 tagvállalatával Magyarország legnagyobb bilaterális vállalati szövetsége, legfontosabb feladata a magyar-német gazdasági kapcsolatok támogatása - írja a kamara a közleményben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A nemzetközi vállalatok 4,6 százalékkal emelték a béreket a Magyarországon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector