Startlaphoz Csatlakozz!

Néhány éve még ellene volt a felvetésnek

Neue Zürcher Zeitung: Orbánt sejtik a vasárnapi zárva tartás mögött

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 19. péntek, 11:58

A vasárnapi zárva tartással és a külföldi áruházláncokat érintő terhekkel kapcsolatban a magyar gazdaságpolitikáról írt csütörtöki cikkében a Neue Zürcher Zeitung című svájci liberális-konzervatív napilap – írja a stop.hu.

   A cikk szerint az új lépések jól mutatják, hogy az Orbán-kormány előre nem várt módon avatkozik bele a gazdasági életbe. A vasárnapi zárva tartás ötlete eredetileg a kereszténydemokratáktól származik, ám a Fidesz meglepetésre döntött úgy, hogy támogatja a javaslatot, azt azonban nem tudni, miért - vélte a cikk szerzője, és hozzátette: néhány éve a párt még ellene volt a felvetésnek, és a párton belül most is nyíltan fogalmaznak meg kételyeket ezzel kapcsolatban. Az újság munkatársának feltételezése szerint a megváltoztatott döntés mögött a „támadhatatlan” Orbán Viktor pártelnök áll.

   A szerző - külföldi befektetőkre hivatkozva - a magyar gazdaságpolitikát a törvényalkotás kiszámíthatatlanságával, a nehéz jövőbeli kilátásokkal és szorongató keretfeltételekkel jellemezte. A nehéz körülményekkel együtt lehet élni, ha az kiszámítható, de a kiszámíthatatlanság rontja a befektetői környezetet - véli a lap.

  Majd azzal zárja cikkét, hogy jelenleg a bankszektor is találgat, mert a különadók után a miniszterelnök egy interjúban enyhítésről beszélt. A magyar gazdaságpolitikának valószínűleg az a legnagyobb gyengesége, hogy nem csupán a pénzügyi szektornak Orbán Viktor „ajkán kell csüngenie”, hogy rájöjjön: milyen tervek készülnek vele kapcsolatban.
 
Forrás: stop.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Neue Zürcher Zeitung: Orbánt sejtik a vasárnapi zárva tartás mögött.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector