Startlaphoz Csatlakozz!

Európai Unió bírósága:

Fogyatéknak tekinthető a kövérség

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 19. péntek, 14:24

 Bizonyos esetekben fogyatéknak tekinthető a kövérség, így döntött az Európai Unió bírósága, írja a vs.hu. A pert egy 160 kilós férfi bébiszitter indította Dániában.

  Szerinte kövérsége miatt rúgták ki négy éve. A férfi 15 évig dolgozott ugyanannál a családnál, a munkáltató a csökkenő gyerekszámra hivatkozott. A bébiszitter elismerte, hogy képtelen volt lehajolni és bekötni a gyerekek cipőjét, de a földön ülve tudott játszani a gyerekekkel, de a munkáját el tudta végezni.
 
  A bíróság az ítéletben azt mondta ki, hogy ha az elhízás hátráltatja a „teljes és hatékony részvételt” a munkában, akkor fogyatéknak tekinthető. A döntés az egész unió területén érvényes. A bíróság azt is kihangsúlyozta, hogy az elhízás önmagában nem fogyaték, de ha valaki hosszabb távon hátrányokat szenved, megilletik őt a fogyatékkal élők jogai.
 
  Ezzel szemben Jane Deville Almond a túlsúlyosak érdekvédelmi szövetségének elnöke úgy véli, az elhízás nem fogyaték. „Ha elkezdjük az elhízást fogyatéknak tekinteni, és a túlsúlyos munkavállalók nagyobb széket és asztalt, valamint jobb parkolóhelyet kapnak, csak rontunk a helyzetükön. Ez ugyanis azt mutatná, hogy az embereknek nincs kontrolljuk saját helyzetük felett.”
 
Forrás: vs.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Fogyatéknak tekinthető a kövérség.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector