Startlaphoz Csatlakozz!

20 nap igazolatlan hiányzás esetén szüneteltetik a folyósítást

Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlékot 2016-tól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 19. péntek, 17:59

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára ezt csütörtökön közölte a kormany.hu-val. Novák Katalin kiemelte: 20 nap igazolatlan hiányzás esetén a családi pótlék folyósítását szüneteltetik. Az intézkedés által vélhetően az óvodákban is csökken majd az igazolatlan hiányzások száma.

    Az államtitkár emlékeztetett: a kormány 2010-ben vezette be a tanköteles gyerekek esetében az iskolába járáshoz kötött családi pótlékot. E szerint ha az igazolatlan iskolai hiányzások száma meghaladja az 50 órát, felfüggesztik a családi pótlék folyósítását. Az intézkedés sikeres, hiszen bevezetése óta mintegy felére csökkent az igazolatlan iskolai hiányzások száma - közölte.

    Azt is felidézte, hogy a kormány még a legutóbbi ülésén fogadta el azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében 2015 szeptemberétől hároméves kortól kötelező lesz az óvodába járás. Azt szeretnék elérni, hogy minden gyermek megfelelő nevelést kaphasson már az óvodáskorban is - tette hozzá az államtitkár.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kötelező óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlékot 2016-tól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector