Startlaphoz Csatlakozz!

Nemzetgazdasági Minisztérium:

A 15-64 év közötti nők körében 56,5 százalék a foglalkoztatási ráta

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 30. kedd, 15:44

Az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon bővült leggyorsabban a női foglalkoztatás - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium kedden.

    Magyarország az egyetlen olyan tagállam, ahol 2014 első három negyedévében rendre 3 százalék feletti volt a növekedés, ezért várhatóan az éves javulás is a legnagyobb lesz - mondta Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős volt miniszteri biztos, miután az Európai Unió statisztikai szervezete közvetlenül karácsony előtt nyilvánosságra hozta az EU-tagállamok 2014. harmadik negyedévi foglalkoztatási adatait.

    E szerint a 15-64 év közötti nők körében 56,5 százalék volt a foglalkoztatási ráta a harmadik negyedévben Magyarországon, ez 3,4 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához viszonyítva. „Immár háromnegyed éve Magyarország mutatói négyszer gyorsabban javulnak, mint az uniós átlag, s ezzel mindhárom negyedévben elsők vagyunk a tagországok között” - áll a közleményben.

    Szalai Piroska felhívta a figyelmet arra, hogy 2010 azonos időszakához viszonyítva 5,5 százalékkal nőtt a női foglalkoztatottak aránya a 15-64 éves korcsoportban. Ez azt jelenti, hogy az Európai Unióban Málta, Észtország és Litvánia után Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a nők foglalkoztatási rátája az elmúlt négy évben.

    Ez „egyértelmű bizonyítéka annak, hogy beértek a kormány elmúlt években hozott hatékony intézkedései”, mint például a munkahelyvédelmi akció, amelynek keretében a nők munkáltatói járulékkedvezményekre jogosultak, és a gyed extra, amely lehetővé teszi, hogy januártól a juttatások megtartása mellett munkát is vállalhatnak a kisgyermekes szülők - közölte Szalai Piroska.

    A női foglalkoztatás javulása hozzájárult ahhoz, hogy az uniós módszertan szerint megállt a szegénységi ráta 2007 óta tartó növekedése Magyarországon, sőt 2013-ban jelentősen csökkent ez a mutató - írta közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A 15-64 év közötti nők körében 56,5 százalék a foglalkoztatási ráta.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector