Startlaphoz Csatlakozz!

Nemzetgazdasági Minisztérium:

2134 álláskereső vette igénybe a lakhatási támogatást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 31. szerda, 18:20

Év végéig 2134 álláskereső vette igénybe a 2012. októberétől elérhető lakhatási támogatást, amelynek egyes szabályai januártól módosulnak - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán az MTI érdeklődésére.

    Az NGM tájékoztatása szerint a legtöbb kérelmet Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyékben nyújtották be. A munkavégzés helye a fővárosra, valamint Pest és Győr-Moson-Sopron megyékre koncentrálódik az eddigi igénylések alapján.

    A tárca tájékoztatásából kiderül: az igénylés feltétele, hogy legalább egy hónapja álláskeresőként tartsák nyilván a kérelmezőt, valamint a munkavégzés helye az állandó lakóhelytől távol, 100 kilométeren túl legyen, vagy 5 órát meghaladó utazással járjon eljutni oda. A korábbi szabály három hónapos álláskeresési időszak eltelte után tette lehetővé a támogatás igénylését.

    Az NGM közlése szerint a januártól életbe lépő módosítás alapján a támogatás időtartama legfeljebb 12 hónap lehet, a támogatás mértéke nem haladhatja meg a havi 100 ezer forintot ugyanazon lakóingatlanra. Amennyiben azonban az ingatlant igénybe vevő közeli hozzátartozók közül legalább ketten megfelelnek a támogatás feltételeinek, úgy annak összege legfeljebb havi 150 ezer forintra növekszik. Ha az ingatlant három vagy több olyan személy veszi igénybe, aki a támogatás feltételeinek megfelel, akkor a támogatás mértéke maximum 200 ezer forintra emelkedik - írja az NGM. 

    A korábbi szabály szerint 18 hónapig volt nyújtható a támogatás, a folyósítható legmagasabb összeg megegyezett a fent felsoroltakkal, azonban fokozatosan, hat havonta csökkent a támogatás maximális értéke.

    A lakhatási támogatás továbbra is a bérleti díjjal és közüzemi díjakkal kapcsolatos kiadásokra használható fel, így a bérleményhez kapcsolódó víz- és csatornadíj, a villamos energia, a távfűtés, a gáz, a hulladékszállítás díja, valamint a közös költség vehető figyelembe.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - 2134 álláskereső vette igénybe a lakhatási támogatást.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector