Startlaphoz Csatlakozz!

Jogutód nélkül

Megszűnt a Nemzeti Munkaügyi Hivatal

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 01. csütörtök, 10:21

Két hivatalt és egy nonprofit társaságot szüntet meg a kormány az év utolsó napján, ezek közül a két hivatalnak nem lesz jogutódja.

Az év utolsó napján jogutód nélkül megszűnik a Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal (NTH), amelynek megmaradó feladatait a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szervezeti egységei veszik át. A hivatal megszüntetése évi egymilliárd forintos megtakarítást jelent a költségvetésben.
 
  A NGM háttérintézményeként működő NTH fő feladatköre az Európai Partnerségi Megállapodást előkészítő programok kidolgozása volt, ami annak befejeztével és a megállapodás megkötésével megszűnt. A 2011-ben létrehozott hivatal általános feladata - egyebek mellett - a gazdaságpolitikát megalapozó előrejelzések, elemzések elkészítése, a tervezésben való részvétel, továbbá a szakmai módszertanok kidolgozása volt.
 
   Ugyancsak ez év végén megszünteti a kormány az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.-t. Az általa addig ellátott feladatokat 2015. január 1-jétől az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség látja el.
 
   Szintén megszűnik - jogutód nélkül - december 31-én a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH). Január 1-jétől a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium gyakorolja és teljesíti az NMH magánjogi jogait és kötelezettségeit. Ugyancsak ez a tárca teljesíti az NMH megszűnésével kapcsolatban keletkező számviteli és adózási kötelezettségeket.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megszűnt a Nemzeti Munkaügyi Hivatal.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector