Startlaphoz Csatlakozz!

Dávid Ferenc:

Jöhet a népszavazás a zárva tartás Ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 07. szerda, 12:17

Lassan összeáll az a szakmai és szakszervezeti összefogás, amellyel már érdemes lesz nekivágni a boltok vasárnapi zárva tartását elrendelő jogszabály elleni népszavazásnak – közölte a Napi Gazdasággal a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára.

  Elutasította a vasárnapi nyitva tartással kapcsolatos népszavazási kezdeményezéseket a Nemzeti Választási Iroda. A Szepessy Zsolt, az Összefogás Párt elnöke által a múlt év végén benyújtott kérdőívek nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak, ezért az iroda a kérdéseket érdemben nem vizsgálta. Ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy a népszavazást komolyan fontolgató Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) benyújtsa saját kezdeményezését. A szervezet főtitkára, Dávid Ferenc megkeresésünkre arról számolt be, hogy megvárják a partner érdekvédelmi szervezetek, illetve a versenyszférában működő legnagyobb szakszervezet testületeinek e kérdésben kialakított döntését, ezt követően pedig terveik szerint tavasszal megkezdik az aláírásgyűjtést. Meglátása szerint a népszavazáshoz szükséges kétszázezer érvényes szignó gyorsan összejöhet, hiszen a plázák előtt igen nagy a forgalom, és feltételezhetően a vásárlók szívesen ellátnák kézjegyükkel a kérdőíveket. A Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége (MBSZ) még ebben a hónapban összehívandó rendkívüli közgyűlésén dönt majd arról, hogy csatlakozik-e a népszavazási kezdeményezéshez. Az MBSZ honlapján elindított szavazáson eddig közel 32 ezren jelezték, hogy kiállnának a vasárnapi nyitva tartás mellett.
 
  Dávid Ferenc úgy vélte, az időzítés még jól is sikerülhet, hiszen a nem családi gazdálkodók által működtetett, nagyobb boltokat érintő vasárnapi zárva tartást előíró jogszabály március közepén lép életbe. Ezzel pedig szerinte éppen az aláírásgyűjtések idején alakulhatnak ki az első tumultuózus jelenetek a boltokban és kezdődhetnek meg az elbocsátások. A VOSZ főtitkára egyértelműnek nevezte, hogy óriási erőfeszítéseket igényel a négymillió szavazó urnákhoz csalogatása, ám mint mondta, az is komoly politikai nyomást gyakorolhat a döntéshozókra, ha 2,5-3 millió állampolgár a vasárnapi nyitva tartás mellett teszi le a voksát.
 
Forrás: Napi Gazdaság

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Jöhet a népszavazás a zárva tartás Ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector