Startlaphoz Csatlakozz!

Érdekes a bevásárlóközpontok helyzete

Vasárnapi zárvatartás: bizakodnak a mozik

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 08. csütörtök, 08:09

Egyelőre kiszámíthatatlan hogyan hat a különféle szolgáltatásokra - éttermekre, mozikra -, hogy a március 15-étől vasárnaponként a 200 négyzetméternél nagyobb alapterületű kiskereskedelemmel foglalkozó boltok kötelezően zárva tartanak. Különösen érdekes a bevásárlóközpontok helyzete, ahol több szinten a zárva tartás által érintett és az alól mentesített üzletek vegyesen találhatók – írja a stop.hu.

   Egyelőre úgy tűnik, a plázákban lévő multiplex mozik és mellettük a vendéglátó valamint szórakoztató egységek március közepe után is a megszokott rendben üzemelnek, azt azonban nem tudni, hogy mennyire sínylik meg az intézkedést. „Ahhoz, hogy elmondhassuk, mi lesz a vasárnapi zárva tartás következménye, ki kell várnunk több március 15-e utáni hétvégét, hogy lássuk a mozizásra gyakorolt hatást. Jelen pillanatban még csak következtetni tudunk” - nyilatkozta lapunknak Buda Andrea, a Cinema City marketing- és PR-igazgatója. Derűlátóan hozzátette, a népszerű otthonon kívüli programlehetőségnek számító vasárnapi vásárlás kiesése miatt elképzelhetőnek véli, hogy a hét utolsó napja akár erősebb is lehet, mint eddig volt.
 
   „Egy hosszú bevásárlás után az „impulzus mozizók” kisebb százalékot tesznek ki a vendégeink közül, hiszen legtöbbször az emberek célirányosan, egy bizonyos filmet ‎akarnak megnézni, és azért jönnek el hozzánk. A Cinema City hálózathoz tartozó mozikba leginkább 14-35 év közötti fiatalok járnak, párban vagy csoportosan; a másik fő célközönségünket a gyerekes családok (szülőkkel vagy nagyszülőkkel) alkotják, de ez csak akkor igaz, ha nagy általánosságban kell fogalmaznom” - tette hozzá Buda Andrea. A tendencia az, hogy a látványos bombasikereket, a fantasy filmeket vagy az akciódús képregény-adaptációkat a néző szívesebben tekinti meg egy nagy multiplexben, de az ugyanott vetített művészfilmek is vonzanak közönséget.

   Felmerült a lehetőség, hogy a vasárnapi zárva tartás esetén több néző átpártolhat az art mozikhoz, azonban ennek kevés esélye van, ugyanis azok, akik eredetileg is a nagy bevásárlókban lévő mozikat preferálják, valószínűleg nem vasárnaponként fogják felfedezni a művész mozik atmoszféráját.
 
Forrás: stop.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vasárnapi zárvatartás: bizakodnak a mozik.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector