Startlaphoz Csatlakozz!

„…a Miniszterelnökségen dolgozni senkinek sem kötelező”

Amióta Lázár János bevezette a 10 órás munkanapot, hatvanan távoztak a minisztériumból

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 08. csütörtök, 09:34

A Miniszterelnökség köszöni, szerintük minden rendben van. Mégis úgy tűnik, a tízórás munkarend, na meg a vidékre költözés sokaknak nem tetszik – olvasható a Magyar Narancsban.
 
  A Magyar Nemzet Online még november végén közölte, hogy a Miniszterelnökség munkatársainak naponta 10-12 órát kell majd dolgozniuk.
 
  Az új munkarendet Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vezette be, aki – elmondása szerint – természetesnek veszi, sőt, meg is követeli a felügyelete alatt dolgozóktól, hogy tudomásul vegyék, náluk a munkaidőnek csak kezdete van, biztos vége nincs. A Miniszterelnökség munkarendjével foglalkozó sajtóértesüléseket követően Lázár János közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy „félreértés azonban ne essék: a Miniszterelnökségen dolgozni senkinek sem kötelező”.
 
   Úgy tűnik, ezt többen komolyan is vették, ugyanis a magyarnarancs.hu érdeklődésére a tárca megerősítette, hogy novemberben és decemberben hatvanan távoztak a Miniszterelnökségtől. Arra nem kaptunk választ, hogy közülük mennyi volt a vezető beosztású munkavállaló. A Miniszterelnökségi Sajtóiroda annyit közölt, hogy a hatvan emberből három kormánytisztviselő lemondott, ötvenhárom miniszterelnökségi munkatárs közös megegyezéssel távozott, hét alkalmazottnak pedig a próbaideje alatt azonnali hatállyal szűnt meg a jogviszonya. A Lázár János vezette minisztérium munkavállalóinak létszáma novemberben 740 fő körül volt. (Frissítés:cikkünk megjelenése után a Miniszterelnökség közölte a magyarnarancs.hu-val: semmilyen összefüggés nincs a távozások és a 10 órás munkanap bevezetése közt. A 10 órás munkanapot ráadásul nem idén, hanem 2012 júliusa óta vezették be, és külön emiatt mindössze egy munkatárs kérte szerződésének módosítását részmunkaidősre. Hangsúlyozták: a változtatás miatt senki nem hagyta el a minisztériumot.)
 
   Kérdésünkre, miszerint a távozások okoznak-e bármilyen fennakadást a minisztériumi munkában, a Miniszterelnökség persze úgy reagált, hogy náluk nem volt és nincs ezzel semmi probléma. A november elsejét követően megszűnt jogviszonyok után az új munkatársak már megérkeztek. Szerintük mindenki felkészült, illetve kiváló szakember, és minden gördülékenyen működik, ahogy eddig is – hangsúlyozták érdeklődésünkre.
 
   Mindennek némileg ellentmond, hogy a Miniszterelnökség Kecskemétre áthelyezett vidékfejlesztési államtitkárságán azért akadnak problémák a távozó munkatársak pótlásával, ugyanis a korábbi dolgozók jelentős többsége nem volt hajlandó Budapestről az új székhelyre költözni. A Népszabadság értesülései szerint a száztíz fős létszámból hatvannégyen kezdtek el januárban dolgozni, az új munkatársak pedig folyamatosan érkeznek.

Forrás: Magyar Nemzet

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Amióta Lázár János bevezette a 10 órás munkanapot, hatvanan távoztak a minisztériumból.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector