Startlaphoz Csatlakozz!

A webáruház olyan helyszínt is megjelöljelölhet az áru átadására, amelyik vasárnap is nyitva lehet

Vasárnapi zárva tartás: Szlovákiába mennek a magyar webáruházak?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 08. csütörtök, 16:17

Szlovákiába terelődhet át az internetes kereskedelem egy része hazánkból, miután márciusban életbe lép a vasárnapi pihenőnap kapcsán elrendelt értékesítési tilalom a webáruházak esetén is – vélekednek a Magyar Nemzet által megkérdezett szakértők. Más vélemények szerint nem okoz gondot az új intézkedés, mivel vasárnap amúgy sem jellemző a termékek házhoz szállítása - írta a Magyar Nemzet.

   Szakmabeliek szerint előfordulhat, hogy külföldi webkereskedők szippantják el az interneten lebonyolódó kereskedelmi forgalom egy részét. Lesz olyan, aki a magyar áruházak helyére lép - jegyezte meg az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára. Vámos György szerint előtérbe kerülhetnek a Szlovákiába települt internetes áruházak, azt ugyanis senki nem fogja tudni ellenőrizni, így megtiltani sem, hogy egy határon túlról érkezett szállító jármű vasárnap csomagot kézbesítsen a magyarországi megrendelőknek.
 
  Mostanra amúgy is több internetes kereskedelemmel foglalkozó magyar vállalkozás tette át székhelyét a szomszédba. Vámos szerint itthon az is megoldás lehet, ha a webáruház olyan helyszínt jelöl meg az áru átadására, amelyik vasárnap is nyitva lehet. Így például ma is több e-bolt termékeit lehet benzinkutakon átvenni.
 
   Nem jellemző itthon a vasárnapi kiszállítás, csupán az online éttermek viszik házhoz rövid időn belül a rendelést, de rájuk nem vonatkozik az elrendelt pihenőnap - mondta Kis Ervin Egon, a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület elnöke. Úgy látja, az interneten megrendelt termékeknél az azonnali kiszállításnak ezután sem lesz jelentősége.
 
 Forrás: Magyar Nemzet
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Vasárnapi zárva tartás: Szlovákiába mennek a magyar webáruházak?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector