Startlaphoz Csatlakozz!

A felvett hallgatók 35 százaléka nem szerez diplomát

Palkovics: több diplomásra van szükség

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 13. kedd, 11:23

A felsőoktatási államtitkár szerint több diplomásra van szükség, nem arra, hogy minél több, diplomát nem szerző hallgató legyen a felsőoktatási intézményekben.

    Palkovics László felsőoktatási államtitkár a Kossuth Rádió kedd reggeli műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy a beiratkozott, felvett hallgatók 35 százaléka az egyetemi, főiskolai évek alatt „elvész”, azaz nem szerez diplomát.

    Az államtitkár arról beszélt, a cél az, hogy az oktatás minőségét javítsák és az intézmények minél több hallgatónak biztosítani tudják a diploma megszerzését.

    Palkovics László    butaságnak nevezte azokat, a felsőoktatási stratégiát érintő vádakat, melyek szerint a kormány nem akar elegendő diplomást képezni. Szerinte ma a társadalom egyharmadának kellene diplomával rendelkeznie, de ettől még nagyon messze vagyunk, ezért is kellene javítani az egyetemet, főiskolát diplomával elvégzők arányán.

    Közölte, a felsőoktatási intézmények arra törekednek, hogy ezt az egyharmadot hosszú távon elérjék.

    Arról is beszélt, ha sikerülne elérni, hogy az felsőoktatási intézményekbe beiratkozott, ám diplomát nem szerző hallgatók aránya 35 százalékról annak felére csökkenjen, akkor azzal már el tudnák érni a célul kitűzött arányt.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Palkovics: több diplomásra van szükség.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector