Startlaphoz Csatlakozz!

Számos változás következhet be a munkaviszony körülményeiben

Mennyi szabadságunk lesz 2015-ben?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 13. kedd, 14:27

Rutin munkaügyi feladat az év elején a munkavállalót megillető éves fizetett szabadság mértékének megállapítása. Egyáltalán nem biztos azonban, hogy az év elején kiszámított mennyiség érvényes marad az egész évre, és nem a jogszabályok változására kell gondolnunk – írja a munkajog.hu.

   Év közben számos változás következhet be a munkaviszony körülményeiben, amely befolyásolja a szabadság mértékét. Egyrészt, míg az alapszabadság mértéke minden munkavállalóra, minden évre egységesen 20 munkanap, addig a munkavállaló újabb vagy több pótszabadságra válhat jogosulttá. Például, a gyermeke után pótszabadság illeti meg a szülőt, először abban az évben, amikor a gyermek megszületett. Elképzelhető, hogy a januári kalkulációnál még maga a munkavállaló sem tervez azzal, hogy ebben az évben gyermeke születik. A megszületésével azonban automatikusan nő a tárgyévi szabadsága (első gyermek esetén két nappal). Ez akkor is így van, ha a gyermek szilveszterkor jön a világra, és a plusz napokat a tárgyévben már nem is lehetne kiadni.
 
   Szintén nő az éves szabadság mértéke, ahogy a munkavállaló idősebb lesz, és egyre több életkori pótszabadságra lesz jogosult. A több szabadság attól függetlenül megilleti a tárgyévben a munkavállalót, hogy mikor van a születésnapja. Ebből azonban nem következik, hogy a munkáltatónak már januárban a magasabb pótszabadsággal kellene kalkulálnia, ha tudja, hogy abban az évben a munkavállaló betölti a több szabadságra jogosító életkort. Előfordulhat ugyanis, hogy a születésnapja előtt megszűnik a munkaviszony, így a több pótszabadságra jogosító körülmény már nem a munkaviszony fennállása alatt következik be.
 
  Hasonlóan kell eljárni valamennyi pótszabadság esetén. Ha az év közben következik be a több szabadságra jogosító körülmény, a tárgyévben a pótszabadságot teljes egészében biztosítani kell (azaz nem lehet arányosítani az év hátralévő részéhez). Előre azonban (a pótszabadság feltételének bekövetkezése előtt) akkor sem kell biztosítani a pótszabadságot, ha annak bekövetkezése biztosnak látszik. Például, ha a munkavállaló augusztusban apa lesz, a születendő gyermeke után járó pótszabadságot a szülés előtt nem veheti igénybe, hiszen arra csak a születéssel szerez jogot. A gyermek születése után viszont megkapja a két nap pótszabadságot, bár az évből már csak egy harmad van hátra.
 
   Előfordulhat olyan eset is, ami miatt csökken a tárgyévi szabadság. A januárban kikalkulált mérték ugyanis csak akkor jár a munkavállalónak, ha a teljes évet munkában tölti. Ha valamilyen okból mentesül munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettsége alól, arra az időre nem feltétlenül jogosult szabadságra. A törvény pontosan felsorolja azokat a távolléteket, amelyeket a szabadság szempontjából munkában töltött időnek kell tekinteni. Minden más esetben a távollétre eső időarányos mértékkel csökkenteni kell a munkavállalót megillető szabadságot. Például, ha a munkavállaló egy külföldi tanulmányút céljára három hónap fizetés nélküli szabadságot kér a munkáltatójától, az adott évben az éves szabadságának csak a háromnegyed részére lesz jogosult.
 
  Fontos változás 2015. január 1-jétől, hogy a keresőképtelenség teljes tartama szabadságra jogosító időként veendő figyelembe. A korábbiakkal szemben tehát nem fog változni a munkavállalót megillető szabadság mértéke, ha a tárgyévben keresőképtelenség miatt nem dolgozik. Annak nincs jelentősége, hogy milyen okból és milyen időtartamban keresőképtelen a munkavállaló.
 
  A szabadság csökkenése bekövetkezhet egyes pótszabadságok elvesztésével is. Például, a fogyatékossági támogatásban részesülő munkavállaló e jogcímen csak addig jogosult évente öt munkanap pótszabadságra, amíg e támogatás jár neki. Az ellátás év közbeni elvesztésével a pótszabadság sem jár a jövőben, de a tárgyévben még a teljes mérték biztosítandó. Ahogy az év közben bekövetkező jogosultságnál sem, úgy az év közben megszűnő feltétel esetén sem lehet alkalmazni az időarányosítást.
 
 
  Számos esetben előfordulhat tehát, hogy a januárban kiszámított éves szabadság csak tervadatnak bizonyul, amit az év közben bekövetkező változásokra tekintettel korrigálni kell. Fontos, hogy a felek együttműködési és tájékoztatási kötelezettségükből eredően kötelesek egymást haladéktalanul tájékoztatni a szabadság mértékét befolyásoló változásokról.  
 
Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mennyi szabadságunk lesz 2015-ben?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector