Startlaphoz Csatlakozz!

Lazítottak a támogatás folyósítási szabályain

Idén többen kaphatnak céges törlesztési támogatást

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 14. szerda, 16:37
 
Az állami adósságmentő program, és a cafeteria-változások is ösztönözhetik az adómentes munkáltatói lakáshitel-törlesztési támogatás térhódítását – írja az fn.hir24.hu.
 
 Már 2014 elején lehetővé vált, hogy a cégek adómentesen hozzájárulhassanak dolgozóik hiteltörlesztéséhez: adómentes juttatás keretében maximum 5 millió forint támogatást kaphatnak ilyen úton a lakáshitelesek.
 
  Mire viszont minden részlet tisztázódott, már jött is az adósmentő akció, ami sokak véleménye szerint a nagyban csökkenthette törlesztés céges támogatásának vonzerejét. Hiába lazítottak tehát a jogalkotók többször is a feltételeken, a béren kívüli juttatások között nem tudott igazán megkapaszkodni a hitelfizetés megsegítése – írta az Azenpenzem.hu.
 
   Az idén azonban több kedvező változás miatt lendületet kaphat a program a lap szerint. Az egyik, hogy lassan lezárulhat az adósmentés. A másik, hogy lazítottak a támogatás folyósítási szabályain: már „normál" folyószámlára is kérhető a törlesztési támogatás.
 
   A harmadik pedig az, hogy a cafeteria adózása megint változott, emiatt az évi 200 ezer forint feletti juttatások adója 35,7 százalékról 51,17 százalékra emelkedett, a Széchenyi pihenőkártya kivételével. Ami azt jelenti, hogy havi 16,7 ezer forintos keret felett vagy SZÉP-kártyát választ valaki, vagy csökken a juttatása. A lakáscélú hiteltörlesztést azonban továbbra is adómentesen adhatják a cégek.


Forrás: fn.hir24.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Idén többen kaphatnak céges törlesztési támogatást.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector