Startlaphoz Csatlakozz!

109 milliárd forintot utaltak haza a külföldön munkát vállalók

Magyarország is örülhet a gazdasági migránsoknak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 15. csütörtök, 16:32

 Összesen 343 millió eurót, vagyis közel 109 milliárd forintot utaltak Magyarországra a külföldön munkát vállalók 2013-ban. Ez a nettó összeg, tehát már levontuk azt, amit a más országokból érkezők utaltak el tőlünk – írja az Origo.

   Az Eurostaton megjelentek az európai unió lakosainak nemzetközi pénzutalásaira vonatkozó statisztikái. Az utalások túlnyomó részét az EU-n belüli országok közti migránsok küldik vissza származási országukba, legfőképp a családjuknak vagy a saját számlájukra.
 
Több megy ki
 
  Az adatok szerint az EU-ban dolgozó, az unión kívülről érkező migránsok 28,3 milliárd eurót küldenek haza az unión kívül élő családjuknak, miközben az unióba csak 10,3 milliárd érkezik. Ez a 18 milliárd eurós deficit már egy nagyobb csökkenést jelez, hiszen 2012-ben még 19,8, míg 2011-ben 20,5 milliárd euróval több pénz utaltak ki magánszemélyek az unióból, mint be.
 
Magyarország jól jár
 
  Magyarországnak nincs mit mérlegelnie, hiszen nettó értelemben csak profitál a szabad munkaerő-áramlásból. A külföldön munkát vállaló magyarok ugyanis 343 millió euróval többet utalnak haza, mint amennyit tőlünk elutalnak a más országokból érkezett, de Magyarországon dolgozó munkavállalók. Az Eurostat szerint a legtöbb pénz az unióbós országokból jön: évente 263 millió euró (mai árfolyamon több mint 83 milliárd forint). A nem EU-s államokból pedig 147 millió euró (46 milliárd forint) érkezik.
 
Még adózik is itt ez a pénz
 
  A külföldön dolgozók természetesen az adott országban adózzák le jövedelmüket. Ám amikor Magyarországra utalják, azt is vállalják, hogy megtakarítás esetén itt fizetik a 16 százalékos kamatadót és a 6 százalékos egészségügyi hozzájárulást. Ha pedig itt költik el, akkor megy az államháztartásba a 27 százalékos áfa is. Nem is beszélve arról, hogy 107 milliárd forintnyi fogyasztás mekkora pluszt jelent a gazdaságnak, mind a termelést, mind a munkahelyek számát tekintve.

Forrás: Origo

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Magyarország is örülhet a gazdasági migránsoknak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector