Startlaphoz Csatlakozz!

A diplomához és nyelvtudáshoz nem kötött munkalehetőségek aránya is megugrott

Nagyot ment tavaly az online álláspiac

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 15. csütörtök, 18:29

A folyamatos növekedés mellett a diplomához és nyelvtudáshoz nem kötött munkalehetőségek aránya is megugrott – értesült az fn.hir24.hu.

   Az elmúlt évben 28 százalékkal több hirdetés között böngészhettek online az álláskeresők, mint 2013-ban. Ráadásul egyre gyakoribb, hogy a fizikai munkát fedő pozíciókat is az interneten töltik be, derül ki a Profession.hu éves jelentéséből. Az év utolsó három hónapjában az értékesítés és kereskedelem kategóriában hirdették meg a legtöbb új pozíciót, és ezekre az álláshirdetésekre is jelentkeztek a legtöbben.
 
   Bár a korábbi évekhez hasonlóan arányaiban továbbra is több a munkalehetőség azoknak, akik felsőfokú végzettséggel és nyelvtudással rendelkeznek, de folyamatosan növekszik az interneten meghirdetett és betöltött szakmunkák száma is. Az év végén 110 százalékkal több „kékgalléros" pozíciót töltöttek fel a cégek, mint tavaly ilyenkor, ezekre összesen 40 százalékkal több munkavállaló jelentkezett.
 
   A 2014-es év harmadik negyedéve emellett kedvezett a fiataloknak és a pályakezdőknek is: idén 31 százalékkal több gyakornoki helyett hirdettek meg. A részmunkaidős és időszakos munkát keresők azonban továbbra is nehéz helyzetben vannak, bár minden tízedik álláskereső ilyen munkára vágyik, pusztán fele ennyi szabad pozíció van a piacon.
 
   „Az év vége felé arányaiban mindig kevesebb az új munkalehetőség, és ez 2014-ben sem volt másképpen. Ilyenkor a munkavállalók is kevésbé aktívak. Januárban aztán rendre érkezik az ugrásszerű növekedés, a cégek belekezdenek az éves tervek végrehajtásába, a munkakeresők pedig az újévi fogadalmak betartásába" - nyilatkozta Gerhartd Erik a Profession.hu piacelemző szakértője.
 
   2014 utolsó negyedévében a legtöbb hirdetést az értékesítés és kereskedelem kategóriában adták fel, második helyen végzett az IT fejlesztés és programozás, a dobogó harmadik fokát pedig a gyártás és termelés szerezte meg. Nyárhoz hasonlóan a legtöbb munkalehetőség Budapesten és Pest megyében várja az álláskeresőket, de sok pozíció üresedett / nyílt meg Győr-Moson-Sopron, Fejér és Hajdú-Bihar megyében is.
 
  A jelentkezések szempontjából a harmadik negyedévhez képest felcserélődött a két leginkább favorizált kategória. Az év utolsó hónapjaiban a legtöbben az értékesítés/kereskedelem szektorban próbáltak elhelyezkedni, és csak azután következett a korábbi listavezető, az adminisztrációval, pénzüggyel, szakmunkával és ügyfélszolgálattal kapcsolatos munkakörök. Nagyon sokan érdeklődtek még a szállítási és logisztikai pozíciók után is.
 
  Az egyes pozíciókat nézve, az év vége felé országos szinten a területi képviselőknek szóló állások voltak a legnépszerűbbek, de Budapesten kiugróan sokan pályáztak az asszisztenseknek, adminisztrátoroknak és irodavezetőknek is. A személyzeti tanácsadócégeken kívül a legtöbben a Raiffeisen Bankhoz és a CIB Bankhoz jelentkeztek, annak ellenére, hogy a legtöbb új munkavállalót a Bosch csoport kereste, a cég összesen 329 hirdetést adott fel.
 
Forás: fn.hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nagyot ment tavaly az online álláspiac.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector