Startlaphoz Csatlakozz!

Minden évben vannak módosítások

Így változott az Mt. januártól

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 19. hétfő, 12:07

A Munka törvénykönyvén (továbbiakban Mt.) minden esztendőben eszközöl kisebb-nagyobb változtatásokat a jogalkotó, ami idén sem volt másként. Nézzük át, milyen módosítások léptek életbe 2015. január első napjával! – olvasható a munkajog.hu-n.

Kisgyermekes munkavállalók részmunkaidőben történő foglalkoztatása
 
   Az Mt. ismer bizonyos eseteket a munkaviszony fennállása során, mikor a munkaszerződés módosítása, vagy annak felajánlása a munkavállaló számára a munkáltató oldaláról kötelező. Ezek közé tartozik a hosszabb idejű fizetési szabadságot, illetve szülési szabadságot követő kötelező munkabér módosítás, a várandós kismamák munkakörének kötelező módosítása (amennyiben ezt egészségi állapotuk indokolja), valamint a kisgyermekes munkavállaló részmunkaidőben történő foglalkoztatása a gyermek három éves koráig.
 
   Utóbbi kategória kibővítésére irányul az az Mt. módosítás, miszerint 2015. január 1-jétől három vagy ennél több gyermekkel rendelkező munkavállalók esetében a munkaszerződés munkavállaló kérésére történő kötelező részmunkaidőre módosítását kiterjesztette a gyermek öt éves koráig. Újdonság, hogy a részmunkaidő mértéke minden esetben az általános teljes munkaidő fele (napi négy óra).
 
   A kötelező részmunkaidős foglalkoztatás kiterjesztése miatt vált szükségessé az Mt. Záró rendelkezéseinek kiegészítése egy új fogalommal. Eszerint ahhoz, hogy egy foglalkoztatott három vagy több gyermeket nevelő munkavállalónak minősüljön – és ilyen módon abban a kedvezményben részesüljön, hogy a gyermeke öt éves koráig részmunkaidős foglalkoztatását kezdeményezhesse – az szükséges, hogy minimum három gyermeke vonatkozásában (1) családi pótlék és GYED vagy GYES folyósításában, vagy (2) gyermeknevelési támogatásban részesült vagy részesüljön.
 
Szabadság és keresőképtelenség
 
  A 2015. január 1-jével hatályba lépő rendelkezések szerint immáron a keresőképtelenség teljes tartama munkában töltött időnek minősül, ilyen módon szabadságra jogosító időként kell figyelembe venni.
A korábbi szabályok szerint naptári évenként harminc napot meghaladó keresőképtelenség időtartamára nem járt szabadság a munkavállalónak. Az új rendelkezés értelmében mostantól teljesen mindegy a szabadság kiadása szempontjából, hogy a munkavállaló 5, vagy 155 napig nem tett eleget rendelkezésre állási kötelezettségnek betegsége miatt. Az is közömbös, hogy mi volt a keresőképtelenség oka.
 
Vezető állású (női) munkavállaló
 
  A vezető állású munkavállaló munkaerő-piaci helyzete sok szempontból kedvezőbb lehet, mint az átlagos munkavállalóké, ezért a törvény speciális rendelkezéseket állapít meg rájuk nézve. Az Mt. jelenlegi módosítása némileg szorosabbra húzta a szerződési szabadság határait azzal, hogy a most elfogadott módosítás a vezető állású női munkavállaló esetében az emberi reprodukciós eljárásban történő részvételt, mint felmondási tilalmat kötelezően alkalmazandó, kógens szabállyá tette.
 
   Ennek értelmében vezető női munkavállaló munkaviszonya rendes felmondással nem szüntethető meg az emberi reprodukciós eljárásban történő kezelés megkezdésétől számított hat hónapon belül. Az e rendelkezés megsértésével közölt felmondás jogellenesnek minősül.
 
Köztulajdonban álló munkáltató fogalma
 
  Fentieken túl a most hatályba lépő módosítások érintik még a köztulajdonban álló munkáltató fogalmát az Mt.-ben. Az új szabályok szerint köztulajdonban álló munkáltatónak minősül a közalapítvány, valamint az a gazdasági társaság, amelyben az állam, helyi önkormányzat, nemzetiségi önkormányzat, önkormányzati társulás, térségi fejlesztési tanács, költségvetési szerv vagy közalapítvány külön-külön vagy együttesen számítva többségi befolyással rendelkezik.
 
Forrás: munkajog.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Így változott az Mt. januártól.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector