Startlaphoz Csatlakozz!

Megerősödött körükben a munkanélküliségtől való félelem

A fiatalok még sosem voltak ennyire borúlátók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 20. kedd, 15:21

 A 19-29 év közötti pályakezdők elégedetlenek a jelenlegi helyzetükkel és a kilátásaikkal. 60 százalékuk még otthon lakik, megerősödött körükben a munkanélküliségtől való félelem is – írja az Origo.

  A pályakezdők még sosem látták annyira negatívan a helyzetüket, mint 2014 végén, derül ki a K&H felméréséből. A megkérdezettek borúsan látják a helyzetüket az önmegvalósítás, az anyagi biztonság, az önállóság és a lakáshoz jutás lehetőségét tekintve, de általában elégedetlenek az életükkel és a jövőbeli kilátásaikat sem látják rózsásnak. A megkérdezett 19-29 éves fiatalok több mint 60 százaléka még nem teremtette meg az önálló élethez szükséges körülményeket és a szüleinél lakik. Megerősödött a munkanélküliségtől való félelem is.
 
Két éve mérik
 
  A K&H Bank két éve méri a pályakezdők hozzáállását a jóléti index keretében. Itt negyedévente nézik, mennyire elégedettek a fiatalok a jelenlegi helyzetükkel, hogyan látják jövőbeli kilátásaikat, lehetőségeiket például a lakáshoz jutás, családalapítás, az anyagi biztonság, önmegvalósítás szempontjából. A legutóbbi, 2014 év végi felmérés minden idők legalacsonyabb értékét hozta. Ráadásul sokan nyilatkoztak úgy, hogy most sem elégedettek, de nem is bíznak abban, hogy helyzetük jobbra fordul.
 
Nincs pénzügyi kultúra
 
   „Ahhoz, hogy kijöjjön egy pályakezdő a fizetéséből, kifizesse a számláit, elkezdjen megtakarítani egy albérletre vagy egy kis garzonlakásra, esetleg egy használt autóra, először is pénzügyileg meg kell terveznie több évre előre az életét. Felmérni a lehetőségeit, a családja anyagi hátterét, ha a céljai eléréséhez hitelre van szüksége, akkor azt is számításba kell venni, milyen kilátásai lehetnek a jövőben a munkaerőpiacon, van-e előrelépési vagy munkahelyváltási lehetősége” - mondta Bába Ágnes, a K&H lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese. Sok fiatal felnőtt, aki otthon él, nincs tisztában ezekkel a dolgokkal, így nem tud, mert nem is mer a saját lábára állni és pénzügyileg is önállósodni, tette hozzá a vezérigazgató-helyettes.
 
Forrás: Origo

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A fiatalok még sosem voltak ennyire borúlátók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector