Startlaphoz Csatlakozz!

A rendszer nem tűri meg tovább a „potyautasokat”

Alacsony összegű, előre fizetett tagdíjat javasolnak magánnyugdíjpénztárak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 20. kedd, 16:37

Miután áprilistól a magánnyugdíjpénztáraknak el kell érniük a 70 százalékos tagdíjfizetési arányt, a pénztárak havi 200-1000 forintos tagdíjat határoztak meg, amelyet többségük egy évre előre kér a tagoktól - közölte a piac 93 százalékát képviselő három pénztár kedden.

     A Budapest, a Horizont- és a Szövetség Magánnyugdíjpénztár közös közleménye kiemeli: az új előírások miatt a rendszer nem tűri meg tovább a „potyautasokat”, mert ha a tagdíjfizetők aránya nem éri el a kívánt szintet, akkor a jogszabály írja elő a pénztár végelszámolását.

    A pénztárak azoknak a tagoknak, akik nem hajlandóak tagdíjat fizetni, javasolják, hogy lépjenek vissza a társadalombiztosítás rendszerébe. 

    A közlemény szerint a magánnyugdíj-pénztári rendszer alapos és átfogó átalakításra szorul, mert a jelenlegi változások nem szolgálják a hosszú távú fenntarthatóságot. Ezért rövidesen szabályozási javaslattal állnak elő. Ennek egyik eleme lesz az, hogy a magánnyugdíj-megtakarításokat - azok tulajdonosai - helyezzék át önkéntes nyugdíjpénztári számlára. A másik elem pedig a járadékfizetés  átalakítása lesz.

    A javaslatot eljuttatják majd az összes parlamenti párt képviselőjének, remélve azt, hogy a pénztárakról újra párbeszéd indulhat - áll a közleményben.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Alacsony összegű, előre fizetett tagdíjat javasolnak magánnyugdíjpénztárak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector