Startlaphoz Csatlakozz!

Gyenge teljesítmény, nagy fluktuáció

Hat ok, ami miatt boldogtalanok az alkalmazottak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 20. kedd, 18:23

 Mi az elégedettség titka a munkahelyeken? A válasz egyáltalán nem meglepő: a munkavállalók azt szeretnék, hogy meghallgassák őket és vegyék komolyan észrevételeiket – olvasható a computerworld.hu oldalán.

  Az Answers.com amerikai munkavállalók körében tavaly ősszel végzett közvélemény-kutatása szerint létezik egy kellemetlen trend a munkahelyeken: a munkaadók egyre kevésbé tudják, hogy mi motiválja és teszi elégedetté alkalmazottaikat, ami gyenge teljesítményhez, az elkötelezettség hiányához és a munkaerő nagy fluktuációjához vezet, olvashatjuk Sharon Florentine, a CIO.com magazin munkatársának cikkében. A felmérés az alkalmazottak munkahelyi boldogtalanságának főbb okaiként az alábbiakat jelölte meg.

Nem kíváncsiak a véleményükre

  A megkérdezetteknek csupán a 46 százaléka vett valaha részt a munkavállalók tapasztalatait értékelő vállalati programban, és azoknak, akiknek kikérték a véleményét, csak a 15 százaléka számolt be arról, hogy az észrevételei alapján történt valamilyen intézkedés.

Nem ismerik őket

  A felmérés válaszadóinak közel fele (48 százaléka) úgy érzi, hogy munkaadója nem ismeri a karriercéljait. Bár való igaz, hogy a munka természete (ha kihívást jelentő, motiváló és érdekes) és a világos munkaköri leírás hozzájárulnak az elégedettséghez és az elköteleződéshez, de egy munkaadónak azt is tudnia kell, hogy egy alkalmazottat mi köti jelenlegi pozíciójához és milyen jövőbeli tervei vannak.

Képzések hiánya

  Azok, akiket semmilyen tréningre nem íratta be munkaadója, a 100-as skálán átlagosan csupán 52-re értékelték munkahelyi elégedettségüket, míg azoknak a válaszadóknak, akik részt vettek hivatalos tréningen, 72 volt az elégedettségi szintje. A tréningeknek és a tanulási lehetőségeknek köszönhetően a munkavállalók úgy érzik, hogy cégük invesztál beléjük és sikerükbe, megbecsüli őket, valamint hosszú távon számít a munkájukra.
 
Kevés információ a vállalatról

  A felmérés szerint az alkalmazottak arra vágynak, hogy a cégvezetés a hosszú távú növekedést részesítse előnyben a rövid távú előnyökkel szemben, és világos képet kívánnak kapni a vállalat helyzetéről, terveiről, céljairól.

Nem csak a pénz fontos

   A megfelelő javadalmazás komoly szerepet játszik abban, hogy egy munkavállaló boldog-e, de nem a legfontosabb szempont. A felmérés válaszadói nagyobb jelentőséget tulajdonítanak a belső motivációt erősítő tényezőknek: annak, hogy úgy érzik, meghallgatják és megbecsülik őket, továbbá a vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy megtalálják a számításukat a cégnél.

Elkötelezettség hiánya

   A felmérés szerint a válaszadóknak csupán a 27 százaléka elkötelezett a munkája iránt, míg 28 százalék az elkötelezettség teljes hiányáról számolt be. A munkavállalók közel fele (45 százaléka) valahol a kettő között helyezkedik el a képzeletbeli skálán. Ez a felismerés komoly lehetőséget kínál a változást előidézni kívánó cégeknél: együttműködő vezetéssel, karriercélok megfogalmazásával és a munkavállalók meghallgatásával átterelhetik a csendes többséget az elkötelezettek táborába, ami rendkívül pozitív hatással lesz a szervezetre.
 
Forrás: compterworld.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hat ok, ami miatt boldogtalanok az alkalmazottak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector