Startlaphoz Csatlakozz!

A pénzek átcsoportosítását szeretnék elérni

Törvényjavaslat készül a magánnyugdíjak megmentéséért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 22. csütörtök, 15:31

 Önkéntes magánnyugdíjpénztárakban látnák legszívesebben nyugdíj-megtakarításukat a 60 ezren a magánnyugdíjukért Facebook-csoport tagjai. Ezért felkérik a pénztárak vezetőit, hogy dolgozzanak ki egy törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a pénzek átcsoportosítását. Ezt küldik majd el a parlamenti pártok vezetőinek – tudta meg az Origo.

  A magánnyugdíjpénztárak működésének egyik feltétele, hogy a tagok legalább 70 százaléka fizessen tagdíjat. A 60 ezren a magánnyugdíjukért Facebook-csoport tagjai szerint ez a tavalyi törvénymódosítás nem nyújt megoldást hosszabb távon a magán-nyugdíjpénztári rendszer problémáira.
 
  Közleményük szerint ezért felkérték a magánnyugdíjpénztárak vezetőit, hogy alkossanak részletes koncepciót a megmaradt magánpénztári rendszer önkéntes pénztári rendszerbe olvasztásáról. Olyan javaslatot, amely nemcsak a vagyon megmaradásának garanciáját biztosítja, hanem kezeli a két pénztári ág alapfunkcióiból adódó eltéréseket is.
 
   A felkérésre a Horizont, a Szövetség és a Budapest Magánnyugdíjpénztár válaszolt, és jelezték, hogy rövidesen egy kidolgozott szabályozási javaslattal állnak elő, amelynek egyik fő eleme a magánnyugdíj-megtakarítások önkéntes nyugdíjpénztári számlára való áthelyezése lesz. Ezt küldik majd tovább a Facebook-csoport tagjai a parlamenti képviselőknek.
 
Forrás: Origo

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Törvényjavaslat készül a magánnyugdíjak megmentéséért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector