Startlaphoz Csatlakozz!

Minden Németországban dolgozó munkavállaló után a német minimálbért kell kifizetni

A fuvarozók kérik, Orbán tiltakozzon Merkelnél

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 22. csütörtök, 17:23

A magyar fuvarozók levélben fordultak a Miniszterelnökséget vezető Lázár Jánoshoz, hogy tiltakozzanak az őket hátrányosan érintő új német szabályozás ellen, mely szerint minden Németországban dolgozó munkavállaló után a német minimálbért kell kifizetni. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete szerint a német rendelkezés versenykorlátozó és ellentétes az uniós joggal is. A fuvarozók Orbán Viktor kormányfőt pedig arra kérik, a februári Merkel-látogatás apropóján fejezze ki tiltakozását a jelenlegi szabályozás ellenében – tudta meg a HVG.

   Levélben fordult Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterhez a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) amiatt, hogy Németország idén január elsején szövetségi minimálbért vezetett be, ez pedig minden, az országban munkát végző munkavállalóra érvényes (a levél az MKFE honlapján itt olvasható). Az érdekszervezet szerint az új szabály különösen hátrányosan érinti a gépkocsivezető munkavállalókat és munkáltatóikat, mivel a szabályozás nem csak a kabotázs fuvarokra, hanem a német felségterületet érintő nemzetközi árufuvarozás és személyszállítás egészére, így a tranzitra is kiterjed. Az új szabályozás kelet-európai fuvarozókra gyakorolt hatásáról bővebben itt írtunk.
 
   Az MKFE azt írja, hogy a német rendelkezéseket piacvédelminek és versenykorlátozónak ítélik meg, melyek ellentétesek a szolgáltatásnyújtás szabadságával, és ezek több ponton sérthetik az uniós jogot, az egységes belső piac elveit. Az egyesület elfogadhatatlannak tartja azt, hogy német részről Magyarország – tudomásuk szerint – a mai napig nem kapott választ a hivatalos kétoldalú megkeresésre, illetve a német hatóságok nem adnak pontosan választ arra, hogy is lehet az előírásokat rendben teljesíteni, miközben a kötelezettségek teljesítésének elmulasztása esetén több ezer eurós bírságot helyeznek kilátásba.
 
   A szervezet azt írja, hogy biztos információkkal rendelkeznek arról, hogy az ügyet szerte Európában széles körű nemzetközi felháborodás, egyre magasabb tagállami, illetve vállalkozói-érdekképviseleti tiltakozás övezi. Emellett az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) is kiemelten foglalkozik a témával az MKFE szerint. Az MKFE szerint legutolsó információjuk szerint az EB vizsgálatai is uniós jogsértést vélelmeznek.
 
   Az MKFE arra kéri Lázár Jánosnak címzett levélen keresztül Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy a februári Merkel-látogatás alkalmából tiltakozzon a német szabályozás jelenlegi hatálya ellen, hivatalosan kérjék annak felülvizsgálatát, illetve végrehajtásának felfüggesztését a nem németországi székhelyű fuvarozó vállalkozások esetében.
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A fuvarozók kérik, Orbán tiltakozzon Merkelnél.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector