Startlaphoz Csatlakozz!

A horvát állam nem engedélyezi számára a külföldiek foglalkoztatását

A spliti hajógyár továbbra sem tud szakképzett munkaerőhöz jutni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 23. péntek, 07:17

Horvátországban a spliti Brodosplit hajógyár továbbra sem tud felvenni 2600 új munkást, mert a horvát állam nem engedélyezi számára a külföldiek foglalkoztatását, miközben a gyár szerint az országban nincs további szakképzett munkaerő a piacon – írta a Polsovni Dnevnik horvát gazdasági napilap csütörtökön.

    Mirando Mrsic munkaügyi miniszter már harmadik éve nem engedélyezi a hajógyárak számára, hogy külföldi munkaerőt fogalakoztassanak. A legtöbb munkavállalási engedélyt az idén is a spliti hajógyár kérte, összesen 2600 munkahelyre keresnek szakképzett munkásokat külföldről.

    Mrsic kijelentette:  van elég munkanélküli Horvátországban is, nem kell ajtót nyitni a külföldi munkavállaló előtt.”

    Hozzátette, fizessék meg az embereket, és akkor majd a szakképzett munkaerő nem megy el külföldre.

    A hajógyár szerint egyedi képesítésekről van szó: a munkanélküli hivatalban nyilvántartott 3218 hajógyári munkás közül, akik miatt a minisztérium nem engedi a külföldiek foglalkoztatását, a fele nem vállalja a munkát, a másik fele pedig nem elég képzett.

    A Brodosplit hajógyárban január végéig 2598 munkahelyre írtak ki pályázatot. A cég 2413 alkalmazottat foglalkoztat, az átlagfizetés pedig eléri a bruttó 9200 kunát (1200 eurót).

    Josip Jurisic hajógyári szóvivő elmondta, hogy a vállalat több üzlettől is elesett, amiért nem tudott időre teljesíteni.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A spliti hajógyár továbbra sem tud szakképzett munkaerőhöz jutni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector