Startlaphoz Csatlakozz!

Az 1929 forintos rezsióradíj megfelel a szakma elvárásainak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 24. szombat, 15:06
{subtitle} Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara:{/subtitle}
Az 1929 forintos rezsióradíj megfelel a szakma elvárásainak, hiszen nem csak kifizethetővé teszi a garantált bérminimumot, de figyelembe veszi a munkáltatót terhelő költségeket is – árulta el Német Ferenc a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke keddi sajtótájékoztatóján – írja a szegedma.hu.

  Mint azt korábban írtuk, január elsejétől 1929 forint/óra minimális rezsióradíjat kell fizetni minden vagyonvédelmi szolgáltatásért. Német Ferenc azzal magyarázta a törvényi változás szükségességét, hogy e terület igen fertőzött feketén dolgoztatással, holott ez egy veszélyes, sokrétű ismereteket követelő munka, amihez nélkülözhetetlen a dolgozók folyamatos szakmai továbbképzése, illetve rendszeresen ellenőrizhető megbízhatósága. Mindehhez elengedhetetlen, hogy a munkavállalók számára tisztességes bért tudjanak biztosítani, mindemellett a rezsióradíj új összege már a munkáltatót terhelő költségek nagy részének finanszírozását is kivitelezhetőbbé teszi.
 
   Kiemelte, a vagyonvédelmi rezsióradíj nem azonos a garantált bérminimummal. Ez utóbbi órára vetített összege 702 forint.
 
  A vagyonőrök továbbképzése kapcsán kifejtette, kiemelten fontos, hogy naprakész ismeretekkel rendelkezzenek a rájuk vonatkozó jogi környezet sajátosságairól. „A vagyonőrnek fel kell ismernie, meddig terjednek a jogi értelemben vett lehetőségei, hiszen a szakszerűtlen intézkedésnek súlyos következményei lehetnek, akár magára a vagyonőrre nézve is” – emelte ki a kamara elnöke.
 
   Hozzátette, a területen dolgozók speciális védelmi képességeinek és szaktudásának javítása abból a szempontból is nélkülözhetetlenné válik, miszerint a szolgáltatásuk árának növekedése kapcsán minden bizonnyal nőni fog a velük szemben támasztott megbízói elvárás is. Így például a munkaadók a foglalkoztatás folytatásának feltételeként határozhatják majd meg a jövőben a védeni kívánt személy, termék, szolgáltatás specifikációjához tartozó ismeretek elsajátítását. „A holtig tartó tanulás a vagyonvédelemben is immár napi realitás” – fogalmazott Német Ferenc. Kitért rá, a kamara rendelkezik a képzések megszervezéséhez és lebonyolításához szükséges oktatói háttérrel.
 
   Elhangzott, Német Ferenc levelet írt Rogán Antalnak a célból, hogy az országvédelmi akcióterv kialakítása során kapjanak hangsúlyt a vagyonőrök is. Elvégre mint jól képzett közösség, amely ismeri a szolgálati fegyelmet, jelentős rutinnal rendelkezik a komoly fizikai igénybevétellel, illetve veszéllyel járó munkához, szükség esetén a rendészeti szervek segítségére lehet mind a százezer főt magában foglaló tömegében.

Forrás: szegedma.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az 1929 forintos rezsióradíj megfelel a szakma elvárásainak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector