Startlaphoz Csatlakozz!

Háromszázalékos éves átlagos béremelésben egyeztek meg

Az Ericsson kollektív szerződést kötött a Mérnökszakszervezettel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 30. péntek, 16:37

 Az Ericsson Magyarország kollektív szerződést kötött a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetével (MTSZSZ), amely egyebek mellett évi 3 százalékos éves átlagos béremelést is rögzít - közölte Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója.

        Hozzátette: a megállapodás szerint a cég a teljes, mintegy 1700 alkalmazottat számláló munkaerőállományra vetített átlagos, 3 százalékos mértékű béremelésre vállal kötelezettséget, amit a munkavállalók teljesítményétől és munkabérük munkaerőpiachoz viszonyított szintjétől függően differenciáltan valósítanak meg.

    A cafeteria keret az iparágban kimagaslónak számító megemelése és számos speciális, a munkavállalót megillető jelentős egyéb juttatás is a szakszervezet bevonásával valósult meg - emelte ki. A kollektív szerződés február elsején lép hatályba és a felek kötelezettséget vállaltak arra, hogy évente felülvizsgálják.   
 
 Az Ericsson 2012 óta működik együtt az MTSZSZ-szel, akkor jött létre dolgozói kezdeményezésre a szakszervezet Ericsson tagozata. A vezérigazgató szerint most egy új szintre értek el az együttműködésben.     

A megállapodás szabályozza egyebek mellett a munkáltató és a szakszervezet közötti érdekegyeztető tanács üzemeltetését, kitér a munkaviszonyra, a munkaidőre, pihenőidőre, díjazásra, a munkavállalót megillető egyéb juttatásokra vonatkozó előírásokra is.  

   Az 1990-ben alakult MTSZSZ 12 ezer tagot számlál, célja az érdekképviseleten túl szakmai vélemények, javaslatok megfogalmazása a vállalatok és a magyar gazdaság versenyképességének javítására.     

   Az Ericsson Magyarország a legnagyobb telekommunikációs és informatikai kutatással, szoftver- és hardverfejlesztéssel foglalkozó cég az országban, a Magyar Telekom stratégiai partnere, mobilhálózatának kizárólagos szállítója.   

  A nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint az Ericsson Magyarország 2013-as árbevétele 35,1 milliárd forintot tett ki, adózott eredménye 326 millió forint volt. 2012-ben 37,5 milliárd forint árbevételt és 87 millió forint adózott eredményt ért el a vállalat.

    Kisgyörgy Sándor, az Érdekvédelmi Tanácsadó Szolgálat Egyesülés (ÉTOSZ) igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: az 50 alkalmazottnál többet foglalkoztató cégek mintegy 15-20 százaléka kötött kollektív szerződést. Minél több embert foglalkoztat egy vállalat, annál valószínűbb hogy sor kerül a megállapodás megkötésére - tette hozzá.

    A munkaügyi kapcsolatok információs rendszer alapján mintegy ezer gazdálkodó szervezetnél van hatályos kollektív szerződés.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az Ericsson kollektív szerződést kötött a Mérnökszakszervezettel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector